Școala Postliceală Sanitară „Carol Davila” este cea mai mare instituție de învățământ preuniversitar sanitar particular din România, care pregăteşte de peste 30 de ani asistenţi medicali.

Școala Postliceală Sanitară „Carol Davila” organizează cursuri de calificare cu o durată de 3 ani.

Asistent Medical Generalist

Asistent Medical de Farmacie

Asistent Medical de Balneofiziokinetoterapie și Recuperare

Cine? Cum? CÂND?

Înființată în anul 1990, sub coordonarea doamnei dr. Mioara Mincu, personalitate marcantă a medicinei românești, Școala Postliceală Sanitară „Carol Davila” este o școală de tradiție, ale cărei rezultate sunt recunoscute atât pe plan național, cât și internațional.

Școala este acreditată pentru toate cele 3 calificări, conform O.M.E.C.T.S. nr 3391 / 29.02.2012 și O.M.E.N.C.S. nr. 4422 / 04.07.2016.

Certificatul de absolvire este eligibil internațional.

De ce noi?

Ceea ce diferenţiază Școala Postliceală Sanitară „Carol Davila” de celelalte şcoli de profil este preocuparea de a le oferi elevilor o pregătire la nivel european, prin programe educaţionale complexe şi prin crearea numeroaselor parteneriate de practică, atât în cele mai bune spitale bucureştene, cât şi din alte ţări ale Uniunii Europene. În cei peste 30 de ani de activitate au trecut pragul școlii zeci de mii de absolvenți care au beneficiat atât de o calitate deosebită a studiilor teoretice oferite de cadrele didactice de nivel înalt, cât și de pregătirea practică derulată în cele mai variate unități medicale.

Proiecte și schimb de experiență

Şcoala Postliceală Sanitară „Carol Davila” derulează proiecte internaţionale în cadrul cărora elevii şcolii au posibilitatea de a participa la stagii clinice desfăşurate în spitale din cele mai performante sisteme de sănătate din Europa: Anglia, Finlanda, Suedia, Elveţia, Norvegia, Danemarca, Olanda, Belgia, Spania, Italia etc.

EUROPEAN NURING MODULE

Din anul 1999, Şcoala Postliceală Sanitară „Carol Davila” este membră a Modulului European de Nursing (ENM), alături de şcoli şi universităţi de nursing din majoritatea ţărilor europene. În cadrul acestui parteneriat organizează anual câte 3 schimburi de experienţă, oferind burse de studiu internaţional participanţilor. Școala derulează, de asemenea, parteneriate bilaterale cu universităţi şi colegii europene și îi invită pe toți cei care simt că au vocație pentru o profesie nobilă să se înscrie anul acesta pentru a beneficia de educație pentru sănătate la un nivel calitativ înalt. În anul 2004, a organizat Conferința Anuală a Modulului European de Nursing la București.

O preocupare importantă a Școlii Postliceale Sanitare „Carol Davila” o constituie şi orientarea profesională şi creşterea angajabilităţii absolvenţilor. În acest sens, şcoala are parteneriate încheiate cu un număr important de spitale de stat şi particulare din Bucureşti, lanţuri de farmacii şi centre balneo care participă la pregătirea practică a elevilor, dar sunt și viitori angajatori.

Misiune

Misiunea noastră este de a pregăti asistentul medical ca „EDUCATOR PENTRU SĂNĂTATE”, în spiritul valorilor fundamentale ale profesiei: dragostea pentru om, sănătate şi viață, respect pentru profesie, pasiune şi capacitate pentru muncă.

Viziune

–  Formarea elevilor pentru a fi adaptabili la schimbările din mediul profesional şi social.
–  Deprinderea elevilor cu tehnici moderne de comunicare în mediul profesional şi social.
–  Educarea şi formarea elevilor pentru un comportament subordonat valorilor morale şi spirituale.