Școala Postliceală Sanitară „Carol Davila” a deschis din nou porțile educației pentru sănătate cu tema: „Sănătatea – scop sau cale?”.

În cadrul evenimentului, elevii de liceu interesați de profesia de asistent medical au participat la atelierele demonstrative pentru calificările asistent medical generalist și asistent medical de balneofiziokinetoterapie și recuperare. De asemenea, concursul cu premii organizat cu această ocazie a fost un bun prilej pentru a-și testa cunoștințele generale din domeniul anatomiei și fiziologiei omului.      

Într-o atmosferă caldă și primitoare, profesorii şcolii noastre au oferit informaţii, răspunsuri la întrebările şi căutările liceenilor aflaţi în prag de maturitate, demersul şcolii noastre fiind unul salutar, benefic şi de mare ajutor, conform opiniilor generale.

Nu puţini sunt elevii din ani terminali ai liceelor bucureştene şi nu numai, ce au nevoie de informaţii detaliate, sfaturi, pentru a putea lua decizii importante referitoare la continuarea studiilor, formarea profesională, realizarea personală. Școala noastră este o prezenţă constantă în activitatea de orientare profesională şi vocațională a viitorilor profesioniști din domeniul medical.          

Doamna prof. Aurelia Șova, director al Școlii Postliceale Sanitare „Carol Davila”, a deschis evenimentul adresându-le îndemnul de a alege profesia de asistent medical, o profesie foarte căutată pe piața muncii din țara noastră, dar și din Europa.

De la doamna prof. Nicoleta Oprea, liceenii au aflat mai multe despre campania de Admitere care este în plină desfășurare, dar și despre multele activități de care pot beneficia dacă devin elevii școlii noastre.

Prof. Anca Mihai, prof. Cristina Costache, prof. Daniela Vlădescu și prof. Mara Tamaș, alături de elevii voluntari de la calificarea AMG, le-au prezentat diverse tehnici de nursing: măsurarea tensiunii arteriale, măsurarea pulsului, testarea glicemiei, injecția intravenoasă și injecția intramusculară. Liceenii au fost dornici să exerseze aceste proceduri și au dat dovadă de mult curaj. Felicitări, dragi liceeni!

Prof. Cristina Costache: „Activitățile calificării Asistent Medical Generalist, desfășurată ȋn cadrul evenimentului Porți deschise, a fost foarte bine primită de liceeni.

Câştigătorii  concursului s-au bucurat de premiile oferite din partea şcolii. Feedback-ul primit ȋn urma activităţii a fost unul pozitiv, cu atât mai mult cu cât unii dintre elevii participanţi şi-au exprimat dorința de a se înscrie la şcoala noastră.”

Prof. Mariana Bărăscu: „Un nou prilej de a fi gazde pentru liceeni! Evenimentul de azi a fost unul dintre cele mai dinamice de acest gen. Elevele anului 3 BFKT, Georgiana Paraschiv, Maria Denisa Catrangiu și Valentina Nicoleta Rotărescu (n.r. coordonate de prof. Mariana Bărăscu) au discutat cu liceenii despre oportunitățile de carieră în domeniul asistentei medicale de recuperare fizică. De asemenea, au susținut un workshop hands-on pentru aplicarea benzilor kinesiologice și evaluarea rezistenței la efort prin proba Ruffier. Numărul foarte mare al liceenilor participanți la workshop ne-a bucurat si ne-a asigurat de impactul peste așteptări al evenimentului nostru.”

Organizatorii și coordonatorii acestei activități au fost doamna prof. Aurelia Șova, director al Școlii Postliceale Sanitare „Carol Davila”; prof. Sorina Negrei – director adjunct; prof. Mioara Marcu, șef Catedra Nursing și Științe; prof. Arina Cristea, șef Catedra Farmacie – Balneofiziokinetoterapie și Recuperare; prof. Nicoleta Oprea;  prof. Iulia Leuciuc; prof. Anca Mihai; prof. Cristina Costache; prof. Daniela Vlădescu; prof. Mara Tamaș; prof. Mariana Bărăscu; prof. Elena Păduraru; prof. Raluca Brad. Elevii noștri s-au implicat în număr mare în această activitate și au coordonat echipele de liceeni, oferindu-le informații despre școală și profesia de asistent medical.

Școala Postliceală Sanitară „Carol Davila”, prin proiectele pe care le derulează, vine în sprijinul direct al elevilor din licee cu prezentări, dezbateri şi demonstraţii care au ca scop formarea și dezvoltarea unor comportamente de îngrijire a sănătaţii, dar și de orientare profesională a tinerilor care doresc să urmeze o carieră ȋn domeniul medical.

Vom continua consolidarea parteneriatelor cu liceele din București și județele limitrofe, din dorința de a-i aduce pe elevii de liceu cât mai aproape de profesia de asistent medical și cu scopul de a le oferi suport în orientarea şcolară şi profesională, sub deviza Educaţie pentru Sănătate. De asemenea, prin Proiectul „Învățați să ajutați”, echipe formate din cadre didactice și elevi ai școlii prezintă liceenilor tehnicile de prim ajutor în situații speciale.

În același timp, este în desfășurare CAMPANIA DE ADMITERE în anul școlar 2023 – 2024! Dragi liceeni, vă așteptăm pentru preînscrire / înscriere! Detalii:          

www.scoalacdavila.ro/admitere-2023-2024/

 

prof. Raluca Brad

Spune si altora despre asta, alege platforma!

Afișări articol: 438

Spune si altora despre asta, alege platforma!

Unica școală din România membră European Nuring Module din 1999

Ghidul Școlii – 2022

Portalul Mobilitatii Europene

Alte știri de interes