Școala Postliceala Sanitară „Carol Davila” continuă să ofere elevilor de liceu perspective pentru o carieră în domeniul asistenței medicale prin organizarea lunară de întâlniri, în cadrul cărora sunt prezentate activităţi specifice.

Elevii de la liceele participante la Ziua Porților deschise au beneficiat de concursuri și prezentări pentru cele 3 calificări:

-„Schimbările climatice – un risc pentru sănătate” – calificarea Asistent Medical Generalist

-„Laborator de frumuseţe” – calificarea Asistent Medical de Farmacie

-„Fii activ, fii sănătos!” – calificarea Asistent Medical de Balneofiziokinetoterapie și Recuperare

Activitățile au fost coordonate de profesorii de specialitate: prof. Arina Cristea și Mioara Marcu – AMF, prof. Gelu Costache – BFKT, prof. Cristina Costache și Anca Mihai – AMG. Prezenți în număr mare, elevii voluntari ai școlii noastre i-au însoțit pe liceeni.

Am remarcat interesul crescut al elevilor de liceu pentru oferta educațională, pentru activitățile și programele de care pot beneficia în calitate de elevi.

Organizatorii acestui eveniment au fost doamna prof. Aurelia Șova – director al Școlii Postliceale Sanitare „Carol Davila”, prof. Andreea Csolti – director adjunct, prof. Alice Ragazan (șef Catedra de Nursing și Științe), prof. Gelu Costache (șef Catedra Balneofiziokinetoterapie și Recuperare), prof. Anca Grecu (șef Catedra Farmacie), prof. Alina Grecu (șef Catedra Socio-Umane), prof. Nicoleta Oprea, prof. Arina Cristea, prof. Mioara Marcu, prof. Cristina Costache, Anca Mihai, prof. Mirela Avram, prof. Simona Radu, dr. Elena Achim.

Vom continua consolidarea parteneriatelor cu liceele din București și județele limitrofe, din dorința de a-i aduce pe elevii de liceu cât mai aproape de profesia de asistent medical și cu scopul de a le oferi suport în orientarea şcolară şi profesională, sub deviza Educaţie pentru Sănătate. De asemenea, prin Proiectul „Învățați să ajutați”, echipe formate din cadre didactice și elevi ai școlii prezintă în licee oferta educațională a Școlii Postliceale Sanitare „Carol Davila” și tehnici de prim ajutor în situații speciale.

 

prof. Raluca Brad

 

foto:

prof. Raluca Brad

Vlad Năstase (II C – AMG)

 

Spune si altora despre asta, alege platforma!

Afișări articol: 220

Spune si altora despre asta, alege platforma!

Unica școală din România membră European Nuring Module din 1999

Ghidul Școlii – 2022

Portalul Mobilitatii Europene

Alte știri de interes