Școala Postliceala Sanitară „Carol Davila” continuă să ofere elevilor de liceu perspective pentru o carieră în domeniul asistenței medicale prin organizarea de întâlniri, în cadrul cărora sunt prezentate activităţi specifice.

Scopul evenimentului Ziua Porților Deschise, cu tema „Împreună pentru o sănătate mai bună”, organizat miercuri – 27 martie 2024, a fost de a acorda elevilor de liceu sprijin în orientarea profesională, de a veni în întâmpinarea nevoilor acestora și de a-i ajuta să urmeze profesia de asistent medical.

Un alt scop al activității a fost acela de a consolida parteneriatul pe care îl avem cu unitățile de învățământ de nivel liceal, în vederea eficientizării orientării școlare și profesionale a elevilor.

Prezentă la eveniment, doamna prof. Aurelia Șova, director al Școlii Postliceale Sanitare „Carol Davila”, i-a felicitat pe liceeni pentru participarea la acest eveniment important pentru orientarea lor profesională şi pentru îmbogăţirea cunoştinţelor despre sănătate.

„Astăzi veţi avea ocazia să cunoaşteţi mai bine Şcoala Postliceală Sanitară „Carol Davila”. Educatorii pentru sănătate, profesori şi elevi din şcoala noastră, vă vor prezenta şi câteva dintre proiectele şcolii, foarte importante pentru formarea asistenţilor medicali la standarde înalte, competitivi pe piaţa muncii interne şi internaţionale. Vă doresc mult succes!”

În cadrul evenimentului au fost organizate activităţi dedicate elevilor de la licee din București și din alte județe: Liceul Teoretic „Constantin Brâncoveanu”, Liceul Tehnologic de Metrologie „Traian Vuia”, Liceul Teoretic „Marin Preda”, Școala Superioară Comercială „Nicolae Kretzulescu”, Liceul Teoretic „Dimitrie Bolintineanu”, Liceul „Dimitrie Paciurea”, Liceul Tehnologic „Tiu Dumitrescu” – Mihăilești.

Întâlnirea le-a oferit liceenilor prilejul de a cunoaşte aspecte ale vieţii de elev în Școala Postliceală Sanitară „Carol Davila” şi perspectivele pe care școala le oferă pentru a deveni asistent medical. De la doamna prof. Alina Grecu, liceenii au aflat mai multe despre campania de Admitere care este în plină desfășurare, dar și despre multele activități de care pot beneficia dacă devin elevii școlii noastre.

 

Am pregătit și un concurs cu premii! Invitații noștri au avut ocazia să-și testeze cunoștințele  în cadrul concursului coordonat de doamna prof. Adriana Jerca și doamna prof. Mioara Marcu (responsabil Învățământ Teoretic). 

Câştigătorii  concursului s-au bucurat de premiile oferite din partea şcolii. Feedback-ul primit ȋn urma activităţii a fost unul pozitiv, cu atât mai mult cu cât unii dintre elevii participanţi şi-au exprimat dorința de a se înscrie la şcoala noastră.

Coordonați de prof. Iulia Țigănuș, prof. Daniela Vlădescu, prof. Mioara Marcu (responsabil Învățământ Teoretic), elevii școlii noastre au prezentat câteva tehnici de administrare a medicamentelor, măsurarea funcțiilor vitale, măsurarea glicemiei, dar și aspecte ale profesiei de asistent medical.

Mulțumim tuturor colaboratorilor din liceele partenere, cadrelor didactice și elevilor școlii noastre care s-au implicat în buna desfășurare a acestui eveniment!

∗∗∗

Școala Postliceală Sanitară „Carol Davila”, prin proiectele pe care le derulează, vine în sprijinul direct al elevilor din licee cu prezentări, dezbateri şi demonstraţii care au ca scop formarea și dezvoltarea unor comportamente de îngrijire a sănătaţii, dar și de orientare profesională a tinerilor care doresc să urmeze o carieră ȋn domeniul medical.

Vom continua consolidarea parteneriatelor cu liceele din București și județele limitrofe, din dorința de a-i aduce pe elevii de liceu cât mai aproape de profesia de asistent medical și cu scopul de a le oferi suport în orientarea şcolară şi profesională, sub deviza Educaţie pentru Sănătate. De asemenea, prin Proiectul „Învățați să ajutați”, echipe formate din cadre didactice și elevi ai școlii prezintă liceenilor tehnicile de prim ajutor în situații speciale.

În același timp, este în desfășurare CAMPANIA DE ADMITERE în anul școlar 2024 – 2025.

Dragi liceeni, vă așteptăm pentru preînscrire / înscriere! Detalii:  www.scoalacdavila.ro/admitere-2024-2025/  

 

prof. Raluca Brad

Spune si altora despre asta, alege platforma!

Afișări articol: 400

Spune si altora despre asta, alege platforma!

Unica școală din România membră European Nuring Module din 1999

Ghidul Școlii – 2022

Portalul Mobilitatii Europene

Alte știri de interes