Cu ocazia împlinirii a 115 ani de existență a Societății de Salvare din București, Serviciul de Ambulanță București – Ilfov (SABIF) organizează în perioada 26 – 28.07.2021, la sediul central din str. Mihai Eminescu nr. 226, „Zilele Porților Deschise”.

Doritorii pot vizita sediul central al Serviciului de Ambulanță București – Ilfov și primesc informații despre istoria Serviciului, care începe la 28 iulie 1906, din inițiativa privată a profesorului Nicolae Minovici, care înființează Societatea de Salvare București sub deviza „Totdeauna şi tuturor gata pentru ajutor”.

Participanții vor primi informații și despre activitatea zilnică a SABIF, despre tehnicile de resuscitare care salvează vieți și li se vor prezenta tipurile de ambulanțe cu care se intervine zilnic în acordarea asistenței medicale în prespital.

Totodată, participanților le vor fi prezentate referințe și detalii cu privire la programul de voluntariat al Societății de Salvare București și al modului de funcționare al aplicației „Există un erou în fiecare dintre voi”.

Marți, 27 iulie, școala noastră a participat la eveniment cu o echipă formată din: prof. Cristina Costache și prof. Anca Mihai, însoțite de elevi ai claselor 1 E, 2 B, 2 C, 3 C, 3 D, calificarea asistent medical generalist. Echipa noastră a beneficiat de prezența domnului dr. Cristian Grasu – Președintele Asociației Serviciilor de Ambulanță din România, dar și a asistenților și voluntarilor SABIF, cărora le mulțumim pentru disponibilitate și pentru toate informațiile oferite.

Raluca Georgescu, fosta elevă a școlii noastre, este unul dintre absolvenții cu care ne mândrim și unul dintre oamenii minunați de la SABIF. Ea a fost prezentă la întâlnirea cu echipa școlii.

A fost o zi plină și extrem de utilă pentru viitorii asistenți medicali.

 

 

 

prof. Raluca Brad

 

Spune si altora despre asta, alege platforma!

Afișări articol: 249

Spune si altora despre asta, alege platforma!

Unica școală din România membră European Nuring Module din 1999

Ghidul Școlii – 2022

Portalul Mobilitatii Europene

Alte știri de interes