În fiecare an, la 1 decembrie, este marcată Ziua Mondială de Luptă împotriva HIV/SIDA (World AIDS Day), pentru a aminti oamenilor din întreaga lume să fie uniţi în lupta împotriva HIV/SIDA, atât prin susţinerea bolnavilor cu HIV, cât şi prin activităţi de comemorare a persoanelor decedate din cauza SIDA.         
Anul acesta, sloganul sub care se desfăşoară Ziua Mondială de luptă împotriva HIV/SIDA este „Rock the Ribbon”, mesajul fundiţei roşii purtate fiind de solidaritate cu persoanele care trăiesc cu HIV, la nivel mondial.  
Ziua Mondială de luptă împotriva HIV/SIDA reaminteşte populaţiei şi instituţiilor guvernamentale că virusul HIV există, că e nevoie în continuare de strângere de fonduri, de campanii active, de prevenţie, de luptă împotriva prejudecăţilor şi de îmbunătăţirea educaţiei pentru sănătate şi prevenţie.  
La nivel mondial se estimează că există 38 de milioane de persoane care trăiesc cu acest virus. În prezent, studiile ştiinţifice avansate în tratamentul HIV şi legislaţia care protejează persoanele cu HIV au făcut ca numărul cazurilor mortale să scadă.       
Ziua Mondială de luptă împotriva HIV/SIDA a fost marcată la Liceul Teoretic „Dr. Mioara Mincu” prin prezentările susținute de Iuliana Idițoiu (Chira) şi Oana Drăguşin (Mincu), eleve ale Școlii Postliceale Sanitare „Carol Davila”, anul I B – AMG, coordonate de prof. Cristina Costache.

Elevilor de la clasele a IX-a și a X-a le-au fost  oferite informaţii despre Virusul   Imunodeficienţei Umane (HIV) şi Sindromul Imunodeficienţei Umane Dobândite (SIDA): cauze, factorii de risc, căile de transmitere, evoluţia, diagnosticul, tratamentul infecţiei cu HIV, semne şi simptome ale HIV/SIDA.

S-a pus accent pe modalităţile de prevenire a infecţiei cu HIV, deprinderea şi menţinerea unui mod sănătos de viaţă, a unui comportament fără risc.

Prezentările susţinute de către viitoarele asistente medicale, au avut un impact deosebit asupra liceenilor, care au luat parte activ şi cu interes crescut la acest eveniment educativ.

 

prof. Cristina Costache

Spune si altora despre asta, alege platforma!

Afișări articol: 196

Spune si altora despre asta, alege platforma!

Unica școală din România membră European Nuring Module din 1999

Ghidul Școlii – 2022

Portalul Mobilitatii Europene

Alte știri de interes