DSC069221În fiecare an, în cea de-a doua sâmbătă din luna octombrie, se sărbătorește Ziua Internațională a Mișcării Hospice și a Îngrijirilor Paliative. 70 de țări aleg să marcheze această zi organizând diverse evenimente pentru a atrage atenția asupra importanței îngrijirilor paliative. 
Cu această ocazie, noul centru Hospice Casa Speranței din București și-a deschis porțile pentru a primi colaboratorii, aparținătorii pacienților, voluntarii și personalitățile publice care susțin activitatea fundației. Tot în această zi a fost organizat Marșul Speranței, dedicat celor care au avut o persoană dragă în îngrijirea fundației și celor care au dorit să-și arate astfel susținerea față de cauză.
Școala Postliceală Sanitară „Carol Davila”, un partener important al fundației, având o colaborare de lungă durată, a fost reprezentată la acest eveniment de d-na dir. prof. Daniela Stoian, d-na prof. Gina Tulache ( șef Catedra de Nursing și Științe ) si d-na prof. Raluca Brad.
Evenimentele au fost organizate în cadrul proiectului Dezvoltarea unui sistem integrat de servicii socio-medicale de îngrijire paliativă pentru pacienți cu boli amenințătoare de viață.
La acest moment, în capitală, doar 9% dintre pacienții diagnosticați cu o boală incurabilă beneficiază de îngrijiri paliative. Estimările arată că peste 15.000 de pacienți au nevoie anual de servicii de acest tip, în București și în zonele limitrofe.
Centrul va oferi gratuit copiilor și adulților care suferă de boli incurabile servicii de îngrijire la domiciliu, consultații în ambulatoriu, internări în unitatea cu paturi, servicii sociale și consiliere psiho-emoțională.
Centrul include două unități, una pentru adulți și alta pentru copii, dotate în total cu 23 de paturi, care vor permite aproximativ 700 de internări în decursul unui an. Pentru ca aceste două unități cu paturi să poată funcționa, Hospice Casa Speranței continuă strângerea de fonduri. Acestea nu sunt date în folosință odată cu inaugurarea centrului, ci vor deveni funcționale imediat ce organizația va reuși să atragă suma necesară completării costurilor pentru primele 9 luni de funcționare, de 390.000 euro.
Pe lângă serviciile clinice, în Centrul Hospice din Bucureșți vor avea loc cursuri dedicate pregătirii teoretice și practice pentru personalul specializat în îngrijirea paliativă din țară și străinătate.

 {gallery}2014/ingrijiripalativeoctombrie{/gallery}

Spune si altora despre asta, alege platforma!

Afișări articol: 87

Spune si altora despre asta, alege platforma!

Unica școală din România membră European Nuring Module din 1999

Ghidul Școlii – 2022

Portalul Mobilitatii Europene

Alte știri de interes