Totul a început odată cu naşterea lui Florence Nightingale, la 12 mai 1820, cea care a pus bazele îngrijirii prin înfiinţarea primei şcoli de asistenţi medicali din lume, de pe lângă Spitalul Saint Thomas din Londra, în anul 1860.

În cinstea zilei de naştere a acesteia, Consiliul Internaţional al Asistenţilor Medicali, creat în anul 1899, a hotărât ca ziua de 12 mai să devină Ziua Internaţională a Asistentului Medical.

Profesia de asistent medical a fost valorizată şi în România de către Doamna Doctor Mioara Mincu, care a pus bazele primei şcoli postliceale sanitare private din ţara noastră, în urmă cu 26 de ani – Şcoala Postliceală Sanitară ”Carol Davila” Bucureşti.

O zi este prea puţin pentru a demonstra importanţa şi nobleţea acestei profesii, astfel încât şcoala noastră dedică o serie de activităţi în care actualii şi viitorii asistenţi medicali au oportunitatea să-şi evidenţieze profesionalismul.

Prima activitate este concursul Totul pentru sănătate” din data de 12 mai, adresat elevilor şcolii noastre.

O altă activitate o reprezintă organizarea Simpozinului Internaţional de Comunicări Știinţifice Dr. Mioara Mincu”, cu tema Tradiţional şi modern în Medicină şi Farmacie”, aflat deja la ediţia a II – a. Participanţii sunt asistenţi medicali, medici, farmacişti, profesori şi personalităţi din sistemul educaţional şi medical.

Seria activităţilor se va încheia cu participarea celor mai buni elevi ai şcolii noastre la  Concursul Interjudeţean de nursing „Dr. Mioara Mincu” – proiectul educaţional Nursingul şi sănătatea semenilor – Ediţia a VII – a.

Alături de noi se află în această perioadă şi studenţi străini din Olanda şi Finlanda, prin parteneriatele bilaterale şi schimb de experienţă European Nursing Module. Pentru a fi în tema acestui an Asistenţii medicali – o forţă pentru schimbare: pentru sisteme de sănătate mai reziliente (capabile să surmonteze dificultăţile)”, stabilită de Consiliul Internaţional al Asistenţilor Medicali pentru ziua de 12 mai aceştia vor susţine prezentări despre profilul asistentului medical în ţările de unde provin. Prezenţa lor este o confirmare a faptului că profesia de asistent medical are ca limbaj comun principiul universalităţii.

 

Spune si altora despre asta, alege platforma!

Afișări articol: 178

Spune si altora despre asta, alege platforma!

Unica școală din România membră European Nuring Module din 1999

Ghidul Școlii – 2022

Portalul Mobilitatii Europene

Alte știri de interes