Astăzi este Ziua Europei. În fiecare an, de Ziua Europei (9 mai) sărbătorim pacea și unitatea pe continent. Data marchează ziua istorică în care a fost pronunțată declarația Schuman. În cadrul unui discurs ținut la Paris, în 1950, ministrul francez al afacerilor externe de atunci, Robert Schuman, propunea stabilirea unei noi forme de cooperare politică în Europa, care să înlăture pentru totdeauna posibilitatea izbucnirii unui nou război între națiunile Europei. 

Viziunea sa era de a crea o instituție europeană care să centralizeze și să gestioneze producția de cărbune și oțel. Un an mai târziu, a fost semnat tratatul care prevedea crearea unui astfel de organism. Propunerea lui Robert Schuman este considerată a fi piatra de temelie a Uniunii Europene.

Reprezentanța Comisiei Europene în România, alături de 11 ambasade și institute culturale din câteva state membre ale Uniunii Europene, invită publicul larg să sărbătorească Ziua Europei și în acest an în cele mai importante stații de metrou. Evenimentul ”Metro Europe” va avea loc în data de 9 mai, în intervalul orar 12.00 – 17.00. Stațiile de metrou au fost astfel redenumite după cum urmează: 

Piața Unirii 1 – România, Crângași – Austria, Piața Victoriei 1 – Croația, Eroilor-Operă – Finlanda

Piața Romană – Germania, Piața Unirii 2 – Irlanda, Piața Universității – Italia, Piața Victoriei 2 – Lituania, Gara de Nord – Malta, Pipera – Olanda, Titan – Slovenia

Vă invităm să călătorim astăzi cu sufletul prin Europa.

Spune si altora despre asta, alege platforma!

Afișări articol: 101

Spune si altora despre asta, alege platforma!

Unica școală din România membră European Nuring Module din 1999

Ghidul Școlii – 2022

Please wait while flipbook is loading. For more related info, FAQs and issues please refer to DearFlip WordPress Flipbook Plugin Help documentation.

Portalul Mobilitatii Europene

Alte știri de interes