Luni, 9 mai, a avut loc prima întâlnire al celui de-al treilea schimb de experiență și ultimul al schimbului de experiență European Nursing Module (ENM) când Bryan van der Wijngaard, Sanne Kruijer și Demy Roseboom s-au prezentat în fața elevilor școlii noastre, au primit programul celor două săptămâni în București și au fost întâmpinați de membrii clubului ENM din școala noastră.

”Am ales România pentru că îmi doresc o nouă experiență într-o țară diferită. Sistemele din Anglia, din Danemarca sunt oarecum similare, de asta am preferat cu totul altceva”, a spus Bryan van der Wijngaard. Demy Roseboom a declarat:”Vreau să aflu mai multe despre cultura și țara voastră – abia aștept să aflu cât mai multe”. Sanne Kruijer a declarat: ”Sunt convinsă că diferențele sunt cu adevărat mari atât în privința sistemului de sănătate, cât și al învățământului specializat de nursing”. Sanne a mai participat la un schimb de experiență în perioada liceului, tot în România, la Oradea. Elevii au fost primiți de către cadrele didactice și elevii școlii care îi vor însoți în cele două săptămâni petrecute în România.

Programul acestora va cuprinde stagii clinice la: Spitalul de Urgențe Elias, Spitalul Clinic de Urgență Sf. Ioan, Spitalul Clinic de Urgență Bagdasar Arseni, Spitalul de Psihiatrie Al. Obregia, Căminul pentru Vârstnici ”Reședința Victoria”. De asemenea, în program sunt incluse și vizite la obiective turistice din București: Palatul Parlamentului, Muzeul Satului, Centrul Istoric ș.a.

Odată cu acest moment, am avut prilejul să sărbătorim Ziua Europei în cadrul parteneriatului European Nursing Module cu oaspeții noștri din Olanda. Au avut loc discuții și prezentări despre sistemul de sănătate românesc și învățământul sanitar din România, în paralel cu învățământul de sănătate din Olanda. De asemenea, elevii au primit uniformele școlii noastre – prilej de a se alătura simbolurilor ”Educației pentru sănătate”. În perioada următoare vor mai avea loc și alte întâlniri dedicate discuțiilor și impresiilor personale din acest schimb.

Spune si altora despre asta, alege platforma!

Afișări articol: 124

Spune si altora despre asta, alege platforma!

Unica școală din România membră European Nuring Module din 1999

Ghidul Școlii – 2022

Portalul Mobilitatii Europene

Alte știri de interes