Joi, 14 iunie 2018, Școală Postliceala Sanitară „Carol Davila” a participat, în calitate de partener, la un eveniment dedicat Marii Uniri, desfășurat la Liceul Tehnologic „Iordache Golescu” din Găești, eveniment intitulat Simpozionul „Trecutul de jertfă celebrat în lumina Centenarului”. Manifestarea s-a deschis prin binecuvântarea Înaltpreasfințitului Părinte Arhiepiscop și Mitropolit Nifon.

Istorie, tradiție, educație și cultură – acestea au fost subiectele simpozionului organizat excepțional de gazdele noastre, în prezența ministrului secretar de stat din Ministerul Educației, Petru Andea, a inspectorului școlar general adjunct, Gabriela Istrate, a primarului Grigore Gheorghe, a viceprimarului Ion Untărescu, directori de școli și instituții locale. Evenimentul a urmărit să evoce pagini importante de istorie a poporului român, la 100 de ani de la Marea Unire, dar și să aducă în prezent tradiții, obiceiuri și datini reprezentative.

Echipa școlii noastre a fost formată din prof. Raluca Kiyak și elevele Mariana Manafu și Tatiana Bădoi.

Am fost onorați de invitație, întâmpinați ca în vremurile istorice de copii îmbrăcați în straie tradiționale, cu pâine și sare. Oameni frumoși, cu zâmbet larg, gazde bune, primitoare și mulți invitați de cinste. Mulțumim partenerilor noștri pentru invitația la acest eveniment deosebit!

 

 

 

prof. Raluca Kiyak

Spune si altora despre asta, alege platforma!

Afișări articol: 143

Spune si altora despre asta, alege platforma!

Unica școală din România membră European Nuring Module din 1999

Ghidul Școlii – 2022

Portalul Mobilitatii Europene

Alte știri de interes