Medicover, unul dintre cei mai mari furnizori de servicii medicale private din România, a încheiat în acest an școlar un parteneriat exclusiv cu Școala Postliceală Sanitară „Carol Davila” din București, prin care acordă burse de studiu pentru elevii școlii.

Alături de susținerea financiară, bursele (care finanțează integral anul III de studii) cuprind stagii de practică în clinicile și spitalele Medicover, precum și mentorat pentru probele practice și pentru realizarea temelor de curs din partea coordonatorilor de îngrijiri pacienți din cadrul Medicover. Bursele sunt acordate în urma unui proces de selecție coordonat de Medicover și reprezentanți ai Școlii Postliceale Sanitare „Carol Davila”. La finalizarea programului și după obținerea Certificatului de atestare a competențelor profesionale, elevii bursieri sunt integrați în echipa medicală Medicover pe poziții de asistenți medicali generaliști.

Acest parteneriat se concretizează și printr-o serie de întâlniri între elevii noștri și reprezentanți ai echipei Medicover.

În cadrul ultimei activități desfășurate la sediul școlii noastre, elevii au avut ocazia să participe la Workshop-ul „Start în carieră”. Invitați au fost doamna Carmen Filip, Director de îngrijiri Medicover Hospitals și doamna Andreea Trifan, specialist Resurse Umane Medicover România.

La eveniment au fost prezente doamna prof. Sorina Negrei – director adjunct și doamna prof. Mioara Marcu – șef Catedra Nursing și Științe.

Activitatea s-a adresat elevilor din anii II și III, calificarea asistent medical generalist.

Cei prezenți au aflat mai multe informații despre accesarea unei Burse Medicover, dar și despre procesul de recrutare și despre cerințele și responsabilitățile într-o astfel de companie.

Cum îmi construiesc un CV corect? Cum mă prezint la un interviu? Ce spun și ce nu spun la un interviu? – au fost câteva din întrebările care și-au găsit răspunsul în cadrul întâlnirii.

Evenimentele organizate împreună cu partenerii noștri vor continua lunar din dorința de a veni în sprijinul elevilor aflați la începutul carierei profesionale.

Parteneriatul dintre Medicover și Școala Postliceală Sanitară „Carol Davila” vizează îmbunătățirea condițiilor de îngrijire pentru pacient și susținerea respectului pentru sănătatea și viața acestuia. În acest sens, asistentul medical are un rol cheie, alături de medic. Colaborarea permite adaptarea actului educațional la cerințele concrete ale angajatorului, reducând timpul necesar pentru atingerea nivelului de performanță optim.

Despre Medicover România

Din 1995, Medicover România a devenit unul dintre cei mai importanți furnizori de pe piața serviciilor de sănătate private, cu o rețea de 41 de clinici în București și în țară, patru spitale generaliste: în București, Cluj-Napoca, Oradea și Craiova, 28 de cabinete on-site și peste 250 de unități medicale partenere. Spitalele Medicover corespund celor mai înalte standarde medicale și deservesc o gamă largă de specialități medicale și chirurgicale. Pentru mai multe informații, vizitați: www.medicover.ro

Medicover România face parte din Medicover, companie internațională de servicii medicale și de diagnostic, înființată în 1995. Medicover operează o rețea extinsă de clinici, spitale, facilități de îngrijire specializată și laboratoare. Piețele principale ale Medicover sunt Polonia și Germania. În 2021, Medicover a avut venituri de 1.377 milioane de euro și peste 38.000 de angajați. Pentru mai multe informații, vizitați: www.medicover.com

Despre Școala Postliceală Sanitară „Carol Davila”

Școala Postliceală Sanitară „Carol Davila” din București este cea mai mare instituție de învățământ preuniversitar sanitar particular din România, înființată în 1990, de dr. Mioara Mincu, personalitate marcantă a lumii medicale.

Cu o experienţă de peste 30 de ani în domeniul Educaţiei pentru Sănătate, Şcoala Postliceală Sanitară „Carol Davila” pregăteşte asistenţi medicali pentru 3 calificări: Asistent Medical Generalist, Asistent Medical de Farmacie şi Asistent Medical de Balneofiziokinetoterapie şi Recuperare – o profesie mereu actuală şi care oferă posibilităţi de angajare atât în ţară, cât şi în străinătate. Certificatul de absolvire este eligibil internațional.

Ceea ce diferenţiază Școala Postliceală Sanitară „Carol Davila” de celelalte şcoli de profil este preocuparea de a le oferi elevilor o pregătire la nivel european, prin programe educaţionale complexe. De asemenea, orientarea profesională şi creşterea angajabilităţii absolvenţilor reprezintă un alt aspect important în activitatea școlii.

Din 1999, școala este membră a Modulului European de Nursing (ENM), rețea formată din şcoli şi universități de profil din 17 țări europene. De asemenea, prin Acreditarea Erasmus+, pentru perioada 2022 – 2027, 175 de elevi de la toate calificările profesionale vor beneficia de stagii de practică în spitale din țările europene.

 

prof. Raluca Brad

 

Spune si altora despre asta, alege platforma!

Afișări articol: 884

Spune si altora despre asta, alege platforma!

Unica școală din România membră European Nuring Module din 1999

Ghidul Școlii – 2022

Portalul Mobilitatii Europene

Alte știri de interes