Workshop-ul cu tema aplicării benzilor kinesiologice se adresează elevilor anului II – calificarea asistent medical de balneoziokinetoterapie și recuperare medicală și este o metodă de predare / învățare care permite ca rolul „profesorului” să fie redus la minimum, acesta devenind mai mult un facilitator a experienței de învățare.

Studiile de caz prezentate au permis o abordare interdisciplinară a cunoștințelor de anatomie, biomecanică, ortopedie și traumatologie, obiective și tehnici în kinetoperapie.

În cadrul unui workshop hand-on elevii învață interacționând unul cu celălalt prin exersarea unor situații foarte similare vieții reale, prin jocuri de rol prin care își asumă diferite poziții, pacient sau asistent medical BFKT.

Deși elevii se află într-o „realitate simulată”, comportamentul şi emoţiile pe care le trăiesc sunt reale. În acest fel, ei își dezvoltă abilităţi sociale, precum: comunicarea, cooperarea cu restul echipei și luarea de decizii. Elevii se simț mai responsabili pentru task-ul primit și vor lua decizii independente în legătură cu acesta,  încercând să găsească răspunsul prin discuții cu ceilalți participanți.

Feedback-ul elevilor a fost, ca și în anii anteriori, la superlativ!

 

Prof. Mariana Bărăscu

Kinetoterapeut

 

Spune si altora despre asta, alege platforma!

Afișări articol: 509

Spune si altora despre asta, alege platforma!

Unica școală din România membră European Nuring Module din 1999

Ghidul Școlii – 2022

Portalul Mobilitatii Europene

Alte știri de interes