Liceul Teoretic „Dr. Mioara Mincu” organizează luni, 29 noiembrie 2021, începând cu ora 18.30, workshop-ul cu tema: „Emoțiile adolescenților și inteligența emoțională – Cum să ne înțelegem și să ne susținem copiii”. Invitat este psihologul Simona Ciff, speaker si doctor în Științele Educației.

Evenimentul se va desfășura online și este deschis tuturor părinților interesați, în limita a 100 de participanți. Sunt invitați să fie prezenți și elevii și cadrele didactice ale Școlii Postliceale Sanitare „Carol Davila”, care la rândul lor sunt părinți de adolescenți. Pentru a participa la această întâlnire este necesar să completați Formularul de înscriere la eveniment de pe site-ul Liceului Teoretic „Dr. Mioara Mincu”:  https://liceulmincu.ro/2021/11/27/lectorat-pentru-parinti-despre-emotiile-adolescentilor-cu-simona-ciff/

Simona Ciff are peste 17 ani de experiență în psihoterapie, educația tinerilor și a adulților; coordonează o serie de programe educaționale printre care: Părinte de Succes, Profesor de succes și Inteligența emoțională în școală, nu bullying. Detalii despre programe puteți găsi pe site-ul programului Pașaport pentru Succes.

Vom reveni cu detalii despre înscrierea la evenimentul care se va desfășura pe platforma ZOOM.

Cu această ocazie, Liceul Teoretic „Dr. Mioara Mincu” a transmis următorul comunicat:

„Liceul Teoretic „Dr. Mioara Mincu” continuă seria lectoratelor online pe tema „Emoțiile adolescenților și inteligența emoțională” prin organizarea unei întâlniri a părinților elevilor claselor a IX-a și a X-a cu Simona Ciff, psihoterapeut și doctor în Științele Educației. Această întâlnire a fost precedată de workshop-ul organizat de Simona cu elevii școlii în urmă cu două săptămâni, abordând aceeași tema, dar din perspectiva adolescenților.

Programul de dezvoltare personală demarat la începutul acestui an școlar de către  Liceul Teoretic „Dr. Mioara Mincu” urmărește să contracareze impactul negativ pe care pandemia din ultimii doi ani l-a adus asupra inteligenței emoționale atât a copiilor, cât și a familiilor. Conform studiilor, dezvoltarea socială și emoțională a fost semnificativ afectată, cât timp în ultimii doi ani educația s-a făcut „la distanță”, iar coeziunea socială a avut, de asemenea, de suferit. Scăderea generală a rezultatelor învățării ale elevilor ridică semne de îngrijorare specialiștilor în educație, dar s-a constatat că în grupurile protejate prin acțiuni educative această pierdere a fost nesemnificativă.

„Echipa noastră consideră că dezvoltarea componentei emoționale a elevilor este la fel de importantă precum dezvoltarea cognitivă. Formarea unei personalități armonioase, crearea unei stări de bine, precum și realizarea confortului psihic al elevilor noștri reprezintă prioritățile noastre astăzi, în raport cu adultul de mâine. În situația actuală, care a adus după sine multe schimbări și incertitudini, adolescenții noștri au parte de situații neplăcute care le pot provoca tristețe, supărare, nesiguranță. De aceea, dorim să fim alături de ei și de părinții lor pentru a identifica modul de abordare a problemelor și de a găsi resursele care ajută la soluționarea lor”, a spus prof. Anca Grecu, directorul Liceului Teoretic „Dr. Mioara Mincu”.

Consilierea educaţională a părinţilor reprezintă unul dintre obiectivele importante ale Liceului Teoretic „Dr. Mioara Mincu” în baza parteneriatului pe care școala îl propune părinților pentru a îmbunătăți activitatea și performanțele în educație. Cercetările în domeniul educației arată eficacitatea consilierii educaţionale a părinţilor, în special în ceea ce priveşte traiectul şcolar al copilului.

„Mai mult ca niciodată avem nevoie ca această comunitate alcătuită din profesori, părinți și elevi să se sfătuiască, să se consulte pentru a putea pregăti noua generație pentru viitorul care le stă în față. Inteligența emoțională, modul în care reușim să ne controlăm emoțiile sau să avem încredere în noi, este mai importantă ca niciodată pentru rezultatele școlare ale copiilor noștri și pentru relația noastră cu ei. Nu le putem da adolescenților toate informațiile de care vor avea nevoie în viitor. Dar le putem forma abilitățile de care au nevoie pentru a găsi aceste informații: încredere în ei, abilități de lucru în echipă, comunicare, perseverență” – susține speakerul evenimentului, psiholog și doctor în Științele Educației, Simona Ciff.

„Gestionarea emoțiilor la adolescenți sună în cele mai multe cazuri a misiune imposibilă pentru părinți”, spune mama unei eleve, doamna Maria Erciu. „Toate evenimentele din ultimele luni, care au în centrul atenției adolescenții și gestionarea emoțiilor lor, sunt de mare importanță,  mai ales că ultima perioadă a fost foarte greu de traversat din cauza efectelor pandemiei. Acest seminar pentru părinți vine să completeze fericit gama de activități pe care o întâlnesc, cu bucurie, în activitatea Liceului Teoretic „Dr Mioara Mincu”. Mulțumesc pentru implicare!” – Ramona Bandrabur – director Comunicare, Liceul Teoretic „Dr. Mioara Mincu

 

prof. Raluca Brad

Spune si altora despre asta, alege platforma!

Afișări articol: 177

Spune si altora despre asta, alege platforma!

Unica școală din România membră European Nuring Module din 1999

Ghidul Școlii – 2022

Portalul Mobilitatii Europene

Alte știri de interes