Într-o lume a standardelor, cum gestionăm atipicul?

Te invităm să investești timp pentru a câștiga informații prețioase în cadrul unei întâlniri despre abordarea pacientului atipic. Vom indentifica împreună cele mai eficiente metode de abordare terapeutică și vom afla care sunt perspectivele acordării îngrijirii medicale. Activitatea se va desfășura online, luni04.04.2022, între orele 13.00 – 14.30, cu ocazia Zilei Mondiale de Conștientizare a Autismului.

Invitatul special este Dana Bratu – analist comportamental acreditat Behavior Analyst Certification Board (B.A.C.B.) în cadrul Endicott College Beverly – Massachusettes, cu experiență de 10 ani în abordarea copiilor cu autism. 

 Dacă doriți să participați la această activitate, vă invităm să vă înscrieți accesând link-ul de mai jos:  https://forms.gle/tSyt6fGGxi6n6whEA

Adunarea Generală a Naţiunilor Unite a declarat ziua de 2 aprilie ca Zi Mondială de Conştientizare a Autismului (World Autism Awareness Day) pentru a evidenţia necesitatea de a contribui la îmbunătăţirea calităţii vieţii persoanelor cu autism, astfel încât acestea să poată duce o viaţă împlinită, ca parte integrantă a societăţii, potrivit site-ului www.un.org. Rata autismului în toate regiunile lumii este ridicată, iar lipsa înţelegerii are un impact enorm asupra persoanelor cu autism, a familiilor lor şi a comunităţilor.

Potrivit datelor statistice, în România ar exista circa 30.000 de adulți și aproximativ 20.000 de copii cu autism, iar unul din 120 de copii din țara noastră este diagnosticat cu autism, în timp ce la nivel european unul din 67.

Mii de clădiri emblematice din întreaga lume – între care şi unele din România – vor fi iluminate în albastru, pentru a marca această zi de conştientizare.

 

prof. Sorina Negrei

coordonator Proiecte și Programe școlare și extrașcolare

responsabil Clubul Absolvenților

 

prof. Raluca Brad

Spune si altora despre asta, alege platforma!

Afișări articol: 277

Spune si altora despre asta, alege platforma!

Unica școală din România membră European Nuring Module din 1999

Ghidul Școlii – 2022

Portalul Mobilitatii Europene

Alte știri de interes