Catedra de Farmacie și Balneofiziokinetoterapie a susținut, în data de 12.04.2022, webinarul cu titlul: EȘTI LA UN CLICK DISTANȚĂ DE O CARIERĂ DE SUCCES.

Evenimentul s-a adresat tinerilor absolvenți de liceu și a avut ca scop prezentarea calificărilor Asistent medical de farmacie și Asistent medical de Balneofiziokinetoterapie și recuperare ca profesii cheie în sistemul de sănătate.

Webinarul a fost susținut de profesori de la cele două calificări, respectiv Mariana Bărăscu, Roxana Rădulescu, Arina Cristea, Elene Păduraru, Mioara Marcu, cu sprijinul elevilor ambasadori Emanuel Dragomirescu, Isabela Drăghici, Ioana Pîrjolea.

Evenimentul a avut trei secțiuni: prezentarea oportunităților de a dezvolta o carieră după absolvirea celor două calificări, dialogul cu profesorii școlii și dialogul cu elevii școlii.

Participanții înscriși au adresat întrebări profesorilor legate de programul de studiu și au avut oportunitatea să afle de la elevii școlii impresii despre perioada de școlarizare, informații privind efectuarea stagiilor de practică și partenerii cu care colaborăm. Au fost subliniate abilitățile necesare celor două profesii și fiecare elev a împărtășit participanților motivația pentru care a ales domeniul de pregătire profesională. Dialogul a fost dominat de cuvinte ca: empatie, dorința de a ajuta semenii, împlinire profesională, satisfacție.

Webinariile vin în completarea altor evenimente organizate în cadrul școlii și, împreună, au scopul de a informa și inspira tinerii pentru alegerea unei cariere în domeniul asistenței medicale. Dezvoltarea și tehnologizarea în domeniul farmaceutic și cel al recuperării medicale pun într-o lumină nouă cele două calificări, Asistent medical de farmacie și Asistent medical de Balneofiziokinetoterapie și oferă noi perspective pentru serviciile de recuperare și consiliere a pacienților.

Este nevoie tot mai mare în sistemul de sănătate de asistenți medicali bine pregătiți și dornici de a dezvolta o carieră în domeniu. Apreciem că Școala Postliceală Sanitară „Carol Davila”  poate fi partenerul de care au nevoie tinerii pentru a-și urma vocația și a deveni Asistenți medicali de farmacie sau Asistenți medicali de Balneofiziokinetoterapie.

Mai multe informații despre cele două calificări puteți accesa pe canalele de comunicare ale școlii: site, Facebook, Instagram și YouTube: 

https://www.youtube.com/watch?v=t0VgydgPkxs

 

prof. Arina Cristea

responsabil Catedra de Farmacie și Balneofiziokinetoterapie

Spune si altora despre asta, alege platforma!

Afișări articol: 134

Spune si altora despre asta, alege platforma!

Unica școală din România membră European Nuring Module din 1999

Ghidul Școlii – 2022

Portalul Mobilitatii Europene

Alte știri de interes