Școala Postliceală Sanitară „Carol Davila” pregătește asistentul medical ca „Educator pentru Sănătate”, în spiritul valorilor fundamentale ale profesiei: dragostea pentru om, sănătate şi viață, respect pentru profesie, pasiune şi capacitate pentru muncă.

Este momentul să vă amintiți, mai mult ca oricând, de realizarea acestei misiuni. În Anul Internațional al Asistentului Medical, suntem confruntați cu noi provocări.

Având în vedere starea de urgență instituită pe teritoriul României în contextul răspândirii infecțiilor cu coronavirus, Școala Postliceală Sanitară „Carol Davila” se alătură efortului depus de cadrele medicale din unitățile sanitare.

Pe această cale, vă informăm că aveți posibilitatea să participați ca voluntari în cadrul camerelor de gardă / unităților / compartimentelor de primiri urgență în funcție de evoluția infecțiilor cu noul coronavirus și necesitățile de la nivelul unităților sanitare.

 

Astăzi, Ministerul Afacerilor Interne – Departamentul pentru Situații de Urgență a emis Ordinul nr. 74522 / 17.03.2020, semnat de comandantul acțiunii, secretarul de stat – dr. Raed Arafat, privind stabilirea unor măsuri pentru folosirea în cadrul sistemului sanitar a elevilor, studenților și medicilor rezidenți în contextul răspândirii infecțiilor cu coronavirus.

Potrivit articolului 8 din prezentul Ordin, „Direcțiile de Sănătate Publică recrutează, pe bază de voluntariat, elevii / studenții din cadrul Facultăților de Asistență Medicală sau Școlilor Postliceale Sanitare, începând cu anul 2 și se planifică în ture / schimburi în vederea sprijinirii activităților în cadrul camerelor de gardă / unităților / compartimentelor de primiri urgență în funcție de evoluția infecțiilor cu noul coronavirus și necesitățile de la nivelul structurilor medicale. Studenții și elevii recrutați desfășoară activitatea de sprijin doar în situația depășirii capacității structurilor existente, fiind stabilite persoane de contact și numere de telefon pentru fiecare dintre cei recrutați.”

 

prof. Raluca Brad

Scrisoare_Dr._Raed_Arafat_1.pdf
ordin_74522__1.pdf

Spune si altora despre asta, alege platforma!

Afișări articol: 232

Spune si altora despre asta, alege platforma!

Unica școală din România membră European Nuring Module din 1999

Ghidul Școlii – 2022

Portalul Mobilitatii Europene

Alte știri de interes