Şcoala Postliceală Sanitară „Carol Davila” şi-a deschis din nou porţile astăzi, 19 noiembrie 2015, pentru elevii şi profesorii liceelor bucureştene şi din oraşele şi comunele din apropierea capitalei. Evenimentul „VOI CREAŢI ŞANSA, NOI CREĂM VIITORUL!” continuă tradiţia întâlnirilor dintre echipa „Carol Davila” şi reprezentanţii liceelor în scopul consolidării parteneriatului ce prevede promovarea Educaţiei pentru Sănătate şi acordarea unui suport real în orientarea şcolară a elevilor de liceu.
Evenimentul care marchează lansarea Campaniei de Admitere 2016 în cadrul şcolii, a reunit astăzi peste 35 de directori, profesori şi consilieri educativi, precum şi peste 170 de elevi liceeni şi elevi ai Şcolii Postliceale Sanitare „Carol Davila.
Alături de Echipa „Carol Davila”, directori şi profesori de la Colegiul Tehnic „Mihai Bravu”, Colegiul Tehnic „Media”, Colegiul Economic „Costin Chiriţescu”, Liceul Tehnologic „Sf. Pantelimon”, Liceul Tehnologic „Mircea Vulcănescu”, Colegiul Naţional „Octav Onicescu”, Colegiul Naţional „Victor Babeş”, Liceu Tehnologic „Dimitrie Gusti”, Colegiul Tehnic Energetic, din Bucureşti, şi Liceul Tehnologic „Dumitru Dumitrescu” din Buftea, Liceul Tehnologic „Dimitrie Bolintineanu” din Bolintin Vale şi Liceul Tehnologic „Iordache Golescu” din Găeşti au parcurs şi dezbătut o problematică ce preocupă deopotrivă pe toţi cei prezenţi cu privire la orientarea şcolară şi profesională a elevilor.
„Fără o legătură foarte strânsă între noi, instituţiile care ne ocupăm de educaţia acestor tineri care ne sunt elevi, nu putem ajunge să ne îndeplinim ţinta finală, aceea ca absolvenţii noştri să acceseze locurile de muncă pentru care i-am pregătit.
Conform ultimelor statistici, observăm că numărul persoanelor care nu lucrează depăşeşte cu mult pe cel al angajaţilor, de aceea, şcoala noastră prin Clubul Absolvenţilor şi Comisia de Monitorizare a Inserţiei Absolvenţilor în Câmpul Muncii depune un efort considerabil în a încheia parteneriate cu potenţiali angajatori, în vederea asigurării unui loc de muncă pentru absolvenţii noştri. În acest scop am iniţiat o serie de parteneriate cu spitale şi clinici de stat şi particulare, lanţuri de farmacii, centre balneo şi recuperare, atât din ţară cât şi din străinătate„, a spus în deschiderea evenimentului directorul Şcolii Postliceale Sanitare „Carol Davila”, doamna prof. Daniela Stoian.
În afara parteneriatelor cu potenţiali angajatori, Şcoala Postliceală Sanitară „Carol Davila” este la randul său angajatorul celor mai talentaţi elevi care îşi doresc ca după absolvire să intre în cadrul echipei profesorale a şcolii. Proiectul „Tinere Talente”, ajuns la a doua ediţie, urmăreşte formarea şi dezvoltarea competenţelor didactice şi pedagogice ale celor mai buni absolvenţi ai şcolii, a mai precizat doamna Director Daniela Stoian.
„Scopul activităţii de astăzi este acela de a vă motiva în a ne aduce împreună aportul la crearea unei relaţii de succes între educaţie, sănătate şi angajabilitatea pe piaţa muncii„, a subliniat şi prof. Alina Grecu, Şef al Catedrei de Ştiinţe Socio-Umane şi moderator al evenimentului.
„În perioada celor 4 ani de liceu, dumneavoastră sunteţi martori ai adolescenţei elevilor şi formatori, totodată, ai personalităţii lor, liceul fiind spaţiul unde elevii acumulează un bagaj imens de informaţii şi unde se accentuează anumite trăsături, abilităţi, aptitudini ale lor. Şcoala noastră reprezintă veriga următoare, care îi preia şi îi pregăteşte mai departe pentru a deveni asistenţi medicali şi, prin efortul comun, îi pregătim să devină oameni maturi, care să se împlinească la locul de muncă”, a afirmat prof. Alina Grecu.
Această colaborare cu liceele pe care Şcoala „Carol Davila” o cultivă de mai mulţi ani şi-a arătat roadele în cadrul primitor al evenimentului, când elevi ai şcolii noastre şi totodată foşti elevi ai profesorilor invitaţi, care i-au îndrumat timp de 4 ani în perioada liceului, s-au reîntâlnit cu mare emoţie. „Ce bine ne simţim aici împreună, ca într-o familie”, a afirmat una dintre fostele absolvente ale Colegiului Naţional „Vladimir Streinu”, în prezent elevă a şcolii noastre, anul I AMG.
Prof. Alina Grecu a subliniat de asemenea diferenţa dintre şcoala „Carol Davila” şi alte unităţi de educaţie cu acelaşi profil, care constă nu doar în modul de pregătire profesională a elevilor ci mai ales în preocuparea constantă de a le oferi consultanţă şi suport în angajare.
Au fost invitaţi să participe la eveniment şi reprezentanţii a două firme partenere ale şcolii şi totodată potenţiali angajatori: Hospice – Casa Speranţei şi compania germană Mediko Pflege – und Gesundheitszentren GmbH.
Asistent medical specializat în îngrijiri paliative, doamna Alina Bratu, director relaţii contractuale Hospice – Casa Speranţei şi totodată absolventă a şcolii noastre în urmă cu 5 ani:
„Am urmat această carieră de asistent medical din pasiune. Relaţia cu profesorii a fost una mult mai caldă şi mai apropiată decât în facultatea pe care am absolvit-o anterior, orele de practică mi-au fost de un real ajutor şi la finalul celor 3 ani de şcoală am ştiut că aceasta este calea pe care trebuie s-o urmez în viaţă. Domeniul îngrijirilor paliative reprezintă o ramură mai nouă a nursingului la noi în ţară şi foarte complexă, care necesită foarte multe abilităţi dar care oferă şi foarte multe satisfacţii. Avem oportunitatea să lucrăm într-o echipă multidisciplinară, în cadrul căruia asistentul medical este coordonatorul de caz. Îi încurajez din tot sufletul pe tinerii care simt că pot urma această carieră de asistent medical să urmeze această şcoală care le deschide porţile către o profesie pe care o pot practica atât în ţară cât şi în străinătate.„
Domnul Peter Hirata, reprezentantul Mediko Pflege – und Gesundheitszentren GmbH:
„În urmă cu două zile am organizat un curs pentru elevii şcolii „Carol Davila” şi am fost impresionaţi că toţi participanţii au manisfestat un real interes pentru informaţiile prezentate. Avem un parteneriat cu şcoala în cadrul căruia am dezvoltat şi un proiect Erasmus+ cu fonduri europene şi elevii şcolii participanţi la proiect vor desfăşura un stagiu de instruire clinică în centrele noastre de seniori, din Hanovra. Noi îi vom sprijini pe toţi cei care manifestă interes de a lucra în Germania după absolvire şi ne asumăm cu mare responsabilitate rolul de a–i îndruma pentru a avea o viaţă fericită şi împlinită în Germania. În acest sens am dezvoltat un nou concept de recrutare, pregătire lingvistică şi profesională şi apoi integrare a celor care doresc să se angajeze în centrele companiei noastre. Având în vedere deschiderea spre colaborare pe care şcoala „Carol Davila” o are şi interesul elevilor de a se pregăti cât mai bine pentru profesia de asistent medical, ne motivează şi pe noi să investim tot mai mult în acest program.”
Evidenţiind rolul de actor al profesorului la clasă, echipa de profesori Violeta Zlota, Adriana Păunescu şi Anca Grecu i-au invitat pe cei prezenţi să intre într-un joc de rol care a avut menirea de a sublinia importanţa coordonării elevilor de către şcoală pentru a face faţă cu succes procesului de angajare. Doamna Anca Grecu, Sef al Catedrei de Farmacie împreună cu doamna Adriana Păunescu, coordonator al Clubul Absolvenţilor şi Comisia de Monitorizare a Inserţiei Absolvenţilor în Câmpul Muncii au punctat concluziile în fiecare din situaţiile regizate ale jocului de rol.
În închiderea evenimentului, Prof. Aurelia Şova, Responsabil al Campaniei de Admitere, a prezentat participanţilor informaţiile şi ofertele speciale cu privire la Admiterea 2016 în cadrul Şcolii Postliceale Sanitare „Carol Davila”. Campania de înscrieri şi preînscrieri pentru elevii de liceu va fi lansată începând din 23 noiembrie a.c.
„Prin acţiunile desfăşurate împreună, în cadrul proiectului „Învăţaţi să ajutaţi!” am început să clădim destinele profesionale ale unor tineri viitori absolvenţi de liceu. Activităţile de orientare profesională împreună cu, activităţile demonstrative şi prezentarea ofertei educaţionale a şcolii noastre, au atras elevii către profesia de asistent medical”, a spus doamna Aurelia Şova.
În cadrul evenimentului au fost organizate şi activităţi dedicate elevilor liceeni participanţi alături de profesorii lor. Întâlnirea dintre cei 70 de elevi voluntari ai Şcolii „Carol Davila” coordonaţi de două echipe de profesori, cu peste 100 de elevi liceeni le-a oferit acestora din urmă prilejul de a cunoaşte pe viu aspecte ale vieţii de elev în „Carol Davila” şi perspectivele pe care scoala le oferă pentru a profesa după absolvire.
Şcoala Postliceală Sanitară „Carol Davila” este o instituţie de învăţământ preuniversitar particular acreditată, cu experienţă de 26 de ani în Educaţia pentru Sănătate, care pregăteşte asistenţi medicali în trei calificări: Asistenţi Medicali Generalişti, Asistenţi Medicali de Farmacie şi Asistenți Medicali de Balneofiziokinetoterapie și Recuperare.
Fondată în 1990 şi condusă până în anul 2008 de către Dr. Mioara Mincu, şcoala îşi continuă acum activitatea sub patronajul Fundaţiei Umaniste “Dr. Mioara Mincu”.
» Unii oameni sunt prea obosiţi ca sǎ vǎ dǎruiascǎ un ZÂMBET. Dǎruiţi-le voi unul, pentru cǎ nimeni nu are mai mare nevoie de un zâmbet decât acela care nu-l mai poate dǎrui. «
Dr. Mioara Mincu
{gallery}stories/2015/portideschisenoiembrie2015{/gallery}