În spiritul Sărbătorii Paştelui, pe care îl aşteptăm cu nădejde şi bucurie, un grup de elevi ai şcolii noastre au vizitat Căminul de Vârstnici „Schitul Darvari”, așezământ de suflet din sectorul 2, București. 
Elevii, Bratu Andreea, Cazacu Diana, Despa Ionica, Plămadă Alexandra, Neagu Amina, Grigore Elena, Teişanu Silviu, Rac Mihaela, Soare Andreea, Ciolacu Adriana, din anul IG și Marinescu Mihaela, Iordache Andra, din anul IIID, coordonați de prof. Violeta Zlota și însoțiți de Doamna Director Daniela Stoian, au dus ouă roșii vârstnicilor de la cămin, pe care le-au pictat împreună.
 A fost recreată o atmosferă de ajun de sărbătoare pentru cei care nu mai au de mult o familie adevărată. Vârstnicii s-au bucurat de prezența viitorilor asistenți medicali, au povestit despre viața lor trecută în fugă, s-au simțit prețuiți, au mulțumit tăcut așa cum doar ei știu, dar au descris și anumite goluri purtate în fiecare zi în suflet. 
 Prof. Andra Bălțatu, care a însoțit voluntar grupul de elevi, a propus întâlniri periodice pentru a le citi celor care nu mai văd, în urma discuției cu o doamnă care și-a exprimat regretul pentru cărțile la care nu mai poate avea acces fiind aproape oarbă.
Elevii și-au exprimat dorința de a reveni, au propus derularea un proiect în care să se implice pe termen lung pentru a oferi din timpul și sufletul lor câte un strop celor care au atâta nevoie. 
Activitatea s-a finalizat cu ouă pictate mai mult sau mai puțin artistic, dar cu siguranță în îmbrățișări și urări de bine. 
 
Încă o activitate prin care noi toți am devenit mai buni, activitate în cadrul unui proiect realizat și coordonat de prof. Sorina Negrei, încă o modalitate de a ne demonstra omenia și iubirea, aici la Școala Postliceală Sanitară „Carol Davila”. 
 
Prof. Violeta Zlota
 
{gallery}/stories/2015/vizita-la-schitul-darvari{/gallery}

Spune si altora despre asta, alege platforma!

Afișări articol: 247

Spune si altora despre asta, alege platforma!

Unica școală din România membră European Nuring Module din 1999

Ghidul Școlii – 2022

Portalul Mobilitatii Europene

Alte știri de interes