O echipă numeroasă de elevi, însoțiți de prof. Mariana Bărăscu Dogeanu și prof. Mioara Marcu, a vizitat Biblioteca Universității de Medicină și Farmacie „Carol Davila”.  

 

Prof. Mariana Bărăscu Dogeanu: „Gazda noastră a fost, ca de fiecare dată, doamna prof. Maria Besciu, care ne-a facilitat și o întâlnire exclusivă cu domnul academician prof. dr. Constantin Ionescu-Târgoviște, în Camera Muzeală „Nicolae C. Paulescu”.

De asemenea, am participat la prezentarea facilităților oferite de bibliotecă; astfel, am aflat că pune la dispoziţia cititorilor săi importante resurse online. Utilizatorii au acces la importante baze de date de reviste, cărți, cu acces online, cum sunt: ScienceDirect, SpringerLink, Oxford Journals, Wiley-Blackwell, ProQuest, Ebsco – ASC, Thomson Reuters – Web of Science, Scopus.”

 

Cristina Cocea (clasa II B – AMG): „Cum am ajuns în curtea Facultății, ne-a preluat doamna prof. Maria Besciu, o doamnă cu o pasiune incredibilă pentru istoria medicinei. Am mers împreună în Sala de Lectură „Thoma Ionescu”, unde ni s-au oferit informații despre biblioteca virtuală, despre platformele pe care le putem accesa și care conțin nenumărate reviste academice și cărți în format electronic. La sfârșitul prezentării, doamna prof. Besciu ne-a condus către salonul „Nicolae C. Paulescu”, unde ne-a povestit despre omul de știință care a descoperit insulina, despre lupta pentru recunoașterea oficială a acestui merit, despre Paulina Cruceanu, prima femeie farmacist și, nu în ultimul rând, despre Carol Davila. Am plecat cu un bagaj de noi cunoștințe și curiozitatea de a căuta mai multe informații despre cei care au pus bazele școlii de medicină din România.”

 

Mulțumim doamnei prof. Maria Besciu pentru invitație!

 

prof. Raluca Brad

Spune si altora despre asta, alege platforma!

Afișări articol: 318

Spune si altora despre asta, alege platforma!

Unica școală din România membră European Nuring Module din 1999

Ghidul Școlii – 2022

Portalul Mobilitatii Europene

Alte știri de interes