Și joi, 18 decembrie, colindătorii noștri au continuat vizitele în spitale, centre de bătrâni și copii, în cadrul unor activități umanitare. 

 

La Școala Specială nr. 7 elevii clasei I K au pregătit 50 pachete cu dulciuri pe care le-au oferit cu mare bucurie copiilor cu nevoi speciale pe care i-am și colindat. Emoția întâlnirii s-a simțit în aer și ca de fiecare dată, lacrimi de bucurie au brăzdat obrazul tuturor. Copii ne-au demonstrat că știu poezii, cântecele sau… lecțiile la fizică! Cei care au răspuns acestei provocări au fost răsplătiți cu jucării. Bucuria lor a fost fără margini”, spune prof Sorina Negrei, coordonatorul activităţii.

{gallery}stories/2014/craciun/Scoala_Speciala{/gallery}

 

În Spitalul Clinic de Urgenţă pentru Copii „Grigore Alexandrescu” am vizitat secțiile de chirurgie plastică și ortopedie. Pentru darurile oferite a fost realizat un efort comun al elevilor de la III A AMG III F AMG, dar au fost implicați și alți elevi care au donat jucării, hăinuțe și dulciuri pentru acești copii.

{gallery}stories/2014/craciun/Spitalul_Grigore_Alexandrescu{/gallery}

La Centrul de primiri în regim de urgență sector 3, Adriana Jerca și grupul ce colindători pe care l-a coordonat, cu ajutorul financiar al clasei I I Amg au oferit cadoruri pentru copiii instituționalizați.  Au 

împărţit copiilor dulciuri, hăinuțe și jucării și au petrecut momente prețioase alături de ei.

 {gallery}stories/2014/craciun/Centru_primiri_urgenta{/gallery}

Colinda noastră a ajuns și la Centrul de Îngrijire și Asistenţă a Persoanelor Adulte „Schitul Darvari”. Cu mare alai, capră și buhai am urat de sănătate, pace și prosperitate angajaților și persoanelor aflate în centru, spune prof Raluca Brad. 
Elevi ai claselor I C, I F, I B, I G, III A, III D – AMG, împreună cu profesorii SPSCD Violeta Zlota, Adriana Jerca, Andreea Cenușă, Mirela Avram, Raluca Brad au oferit daruri și un program de colinde ce a bucurat sufletele unor persoane lipsite de căldura celor apropiați.
„Ne-au încercat sentimente contradictorii, emoții, dragoste, bucurie, tristețe. Am avut și nostalgia copilăriei atunci când ne-am adunat cu toții în jurul unei doamne, în vârstă de 95 de ani, ce a ținut să ne cânte un colind”, ne-a spus prof. Raluca Brad.

„Elevii noştri au colindat la fereastra sufletului vârstnicilor locatari ai azilului. Colinde, urări, plugușor, daruri, aromă de cozonac,  o strângere de mână și suflete împletite într-o aură de iubire de semeni… Viitorii asistenți medicali au rezonat cu singurătatea vârstei înaintate, au înțeles câtă nevoie au aceștia de cineva alături și au promis să revină”, ne spune şi doamna prof. Violeta Zlota, coordonatoarea unui grup de colindători. 
Concluzia acestei zile…”Fericirea înseamnă să ştii să îţi doreşti ceea ce ai deja.” ( Sf. Augustin).

Și… în semn divin, un trandafir înflorise, în final de decembrie, peste curtea azilului, asemeni sufletelor frumoase ale copiilor de la Carol Davila…

{gallery}stories/2014/craciun/Centru_primiri_urgenta{/gallery}


Moș Crăciun de la „Carol Davila” a ajuns și la Școala de deficienți de vedere. Este de acum o tradiție să ne întâlnim cu acești minunați copii,  este mereu o bucurie să îi regăsim acolo cu sufletul deschis spre o lume oprită vederii. Dacă roșul costumului lui Moș Crăciun nu le este cunoscut, le este, în schimb, deschisă inima spre lume. Sunt talentați și harnici, se bucură de viață chiar dacă aceasta este întunecată.

„Mergem acolo cu daruri și ne întoarcem dăruiți de șansa de a-i cunoaște. Viitorii noştri asistenți medicali învață să fie alături semenilor, învață să fie oamenii de care societatea are nevoie”, afirmă doamna Violeta Zlota. 
Activitatea a fost coordonată de prof. Aurelia Sova, împreună cu prof.  Elena Paraschiv și prof. Violeta Zlota.

{gallery}stories/2014/craciun/Schitul_Darvari{/gallery}

 

La Gradinita de copii hipoacuzici, elevii noştri din clasele IIID AMG, IIA BFKT si I F AMG  au dus daruri copiilor care au organizat în cinstea lui Moş Craciun o foarte frumoasă serbare. Au participat prof. Radu Simona Elena, prof. Cenusa Andreea şi prof. Nica Iulian. 

 

{youtube}PQEcIxEuWlw|550|400{/youtube}

 

 

{gallery}stories/2014/craciun/Gradinita_hipoacuzici{/gallery}

Spune si altora despre asta, alege platforma!

Afișări articol: 108

Spune si altora despre asta, alege platforma!

Unica școală din România membră European Nuring Module din 1999

Ghidul Școlii – 2022

Portalul Mobilitatii Europene

Alte știri de interes