Vaccinul anti-Covid pentru copiii de 5-11 ani ar putea fi avizat în a doua jumătate a lunii decembrie, în Europa. Statele Unite deja l-au aprobat, eficacitatea acestuia fiind de 91%, potrivit studiilor – a declarat col. dr. Valeriu Gheorghiță, coordonatorul campaniei naţionale de vaccinare anti-Covid-19.

Vaccinarea copiilor cu vârste cuprinse între 5 și 11 ani s-ar putea face de la jumătatea lunii decembrie, având în vedere că Pfizer a depus la Agenția Europeană a Medicamentului datele studiilor clinice efectuate, însă este posibil ca acest termen să fie devansat, a declarat medicul Valeriu Gheorghiță, la conferința săptămânală de la Guvern pe tema campaniei de vaccinare.

„Pentru început aș vrea să spun câteva lucuri despre vaccinarea copiilor din grupa de vârstă 5-11 ani. După cum știm, Agenția Americană pentru Medicamente și Alimente, FDA, a autorizat vaccinul de la compania BioNTech/Pfizer pentru administrare la copiii cu vârste de 5-11 ani, schema de vaccinare constă în două doze administrate la 21 de zile, însă dozajul este diferit, reprezintă practic o treime din doza care se folosește în momentul de față la copiii de peste 12 ani și la adulți, iar datele de siguranță și de eficacitate sunt cât se poate de bune în sensul în care vaccinarea cu schemă completă la grupa de vârstă 5-11 ani s-a asociat cu o eficacitate de peste 91% în ceea ce privește prevenirea cazurilor de Covid-19.

Compania BioNTech/Pfizer a depus la Agenția Europeană a Medicamentului datele studiilor clinice efectuate și ne așteptăm ca la jumătatea lunii decembrie, dar este posibil ca acest termen să fie devansat, EMA să facă recomandarea de administrare pentru grupa de vârstă 5-11 ani, pentru vaccinul BioNTech/Pfizer”, a spus coordonatorul campaniei naționale de vaccinare, Valeriu Gheorghiță. El a explicat că flacoanele de vaccin sunt diferite pentru această grupă de vârstă, fiecare doză administrată având o treime din cantitatea folosită în prezent la copiii de peste 12 ani și la adulți.

Potrivit medicului, autoritățile au început deja pregătirile pentru campania de vaccinare a copiilor din grupa de vârstă 5-11. Astfel, imunizarea se va face la medicii de familie, dar și la cabinete de vaccinare organizate în spitalele de pediatrie.

„Pentru această grupă de vârstă în mod deosebit va fi ferm recomandată vaccinarea celor aflați în evidență cu afecțiuni cronice: obezitate, diabet, afecțiuni cronice renale, afecțiuni neurologice, sindromul Down, care crește riscul de deces de 10 ori în cazul maladiei de Covid-19, bolile onco-hematologice, leucemiile, copiii care sunt în evidență cu tratamente care scad răspunsul imun”, a mai spus Gheorghiță, care a adăugat că în funcție de evoluția situației, va reveni cu data autorizării și calendarul de livrare a dozelor pentru vaccinurile destinate administrării acestei grupe de vârste.

sursa: https://www.edupedu.ro/vaccinul-anti-covid-pentru-copiii-de-5-11-ani-ar-putea-fi-avizat-in-a-doua-jumatate-a-lunii-decembrie-in-europa-statele-unite-deja-l-au-aprobat-eficacitatea-acestuia-fiind-de-91-potrivit-studiilor/

Spune si altora despre asta, alege platforma!

Afișări articol: 136

Spune si altora despre asta, alege platforma!

Unica școală din România membră European Nuring Module din 1999

Ghidul Școlii – 2022

Portalul Mobilitatii Europene

Alte știri de interes