Jocurile Olimpice 2020 Tokyo: Surpriză colosală! Un asistent medical de 41 de ani, care a tratat pacienţi COVID, a luat aurul olimpic!

La o zi după startul oficial al Jocurilor Olimpice de la Tokyo, avem deja un rezultat total neaşteptat, cu o poveste extraordinară în spate. Se fac multe previziuni şi estimări în privinţa medaliilor, însă sportul rămâne imprevizibil. Încă o dovadă în acest sens este ceea ce s-a întâmplat în proba de 10 m pistol cu aer comprimat. Medalia de aur a fost câştigată de un iranian venit de nicăieri: Javad Foroughi. Acesta s-a impus în faţa rivalilor săi mult mai titraţi din Serbia, China sau Ucraina şi a adus prima medalie de aur din istoria Iranului, în această probă. El a stabilit și un nou record olimpic de 244,8 puncte.

Foroughi (41 de ani) este asistent medical în viaţa de zi cu zi şi, până să ajungă la Tokyo, a lucrat la un spital din Iran, unde a tratat pacienţii bolnavi de COVID-19.

El nu a avut nicio pregătire formală în domeniul tirului profesionist și a dezvoltat un interes pentru acest sport în ultimii ani.

La o conferință de presă organizată după competiție, Foroughi a spus că a visat întotdeauna aurul olimpic și chiar a pus medalia ca poză de profil pe rețelele de socializare, știind „cât de mult cântărește”.

Performanța lui Foroughi a adus o mare bucurie oamenilor din Iran care se confruntă cu un nou val al pandemiei COVID-19. În presa locală, el a fost numit „erou național” și „apărător al sănătății”.

 

surse: www.adevarul.ro/news/sport/jo-2020-tokyo-surpriza-colosala-asistent-medical-41-ani-tratat-pacienti-covid-luat-aurul-olimpic-1_60fbc7d55163ec4271654849/index.html;

www.aa.com.tr/en/middle-east/hospital-nurse-wins-first-gold-for-iran-at-tokyo-olympics/2312983

 

prof. Raluca Brad

Spune si altora despre asta, alege platforma!

Afișări articol: 156

Spune si altora despre asta, alege platforma!

Unica școală din România membră European Nuring Module din 1999

Ghidul Școlii – 2022

Portalul Mobilitatii Europene

Alte știri de interes