Elevii Liceului Tehnologic „Mircea Vulcănescu” au fost gazde pentru echipa școlii noastre, formată din prof. Raluca Kiyak și elevii clasei I O – AMG: Elena Ursac, Corina Sută, Veronica Ștefan, Diana Maria Stoian. Au fost prezentate oferta educațională a școlii și tehnici de prim ajutor.

Elevii liceeni au fost foarte interesați să afle cât mai multe detalii despre viața de elev la „Carol Davila” și perspectivele de viitor pe care le au, dacă urmează cursurile școlii noastre.

 

„Mă bucur foarte mult că fac parte din echipa Școlii Postliceale Sanitare „Carol Davila”; consider că veriga principală a serviciilor de sănătate și a celor educaționale, privind îmbunătățirea stării de sănătate a populației, o reprezintă Educația pentru sănătate. Aceasta presupune acceptabilitate, respect reciproc, informare, mijloace pentru deprinderea diferitelor obiceiuri sanogene, cooperarea receptorilor.” – a declarat prof. Raluca Kiyak.

 

Impresiile elevilor participanți

„Activitatea de la Liceul Tehnologic „Mircea Vulcănescu” a fost o experiență foarte frumoasă pentru mine deoarece a fost prima dată când am relaționat direct cu elevi apropiați de vârsta mea și le-am împărtășit, în cadrul prezentării, elemente esențiale pentru salvarea unei persoane. Elevii au fost receptivi, chiar interesați să exemplifice tehnicile de prim ajutor învățate. Sper că și pentru ei a fost o experiență interesantă și, în viitor, vor fi colegii noștri la școală și alături de noi în cadrul altor activități.” (Diana Maria Stoian)

 

„Activitatea de prezentare și promovare a școlii noastre la Liceul „Mircea Vulcănescu” a fost o experiență constructivă și fructuoasă pentru mine. Mă bucur că am făcut parte din această echipă și că alături de colegele mele am reușit să văd implicarea și dorința de cunoaștere a elevilor de liceu, care au luat parte la acest eveniment. Elevii s-au implicat activ în această inițiativă a școlii noastre, luând parte atât la tehnicile de resuscitare cardio-respiratorie, cât și la episodul despre lipotimie. Quiz-ul de la final a stârnit și mai mult interesul acestora. Vă mulțumesc pentru această oportunitate!” (Elena Ursac)

 

„Experiența acumulată astăzi a fost constructivă atât pentru noi, ca reprezentanți ai Școlii Postliceale Sanitare „Carol Davila”, cât și pentru elevii din Liceul „Mircea Vulcănescu”, unde am avut prilejul să ne desfășurăm activitatea. Liceenii au fost curioși, curajoși și dornici să primească informații despre un viitor profesional ca asistenți medicali. Elevii au fost interesați și chiar au pus în practică ceea ce i-am învățat.” (Corina Sută)

 

„Activitatea de astăzi de la Liceul Tehnologic „Mircea Vulcănescu”, parte a proiectului „Învățați să ajutați”, a fost una deosebită pentru toate părțile implicate: atât pentru elevi, cât și pentru profesorii ambelor instituții de învățământ, preocupați de Educația pentru sănătate. Am avut astfel ocazia să mă aflu alături de cadre didactice deosebite, dar și de colegi bine instruiți și dornici să împartă din entuziasmul și cunoștințele lor elevilor de liceu. Cei cărora li s-a adresat această prezentare au fost foarte deschiși și receptivi la informațiile și mai ales la tehnicile de prim ajutor, implicându-se în demonstrațiile efectuate de noi și ulterior exersate de ei. A fost o zi cu adevărat educativă și cu siguranță memorabilă pentru noi toți. Mulțumesc!” (Veronica Ștefan)

 

prof. Raluca Kiyak

prof. Raluca Brad

Spune si altora despre asta, alege platforma!

Afișări articol: 470

Spune si altora despre asta, alege platforma!

Unica școală din România membră European Nuring Module din 1999

Ghidul Școlii – 2022

Portalul Mobilitatii Europene

Alte știri de interes