Elevii Colegiului Tehnic „Mircea cel Bătrân” au fost gazde pentru echipa școlii noastre, formată din prof. Marilena Pușcaș, prof. Raluca Brad și elevii clasei I A – AMG: Diana Bălașa, Denisa Geantă, Ana Maria Iosif, Elena Ivan și Alina Scutelnicu.

Au fost prezentate tehnici de prim ajutor în situații de urgență: resuscitarea cardio-respiratorie, poziția laterală de siguranță și manevra Heimlich.

Liceenii au fost receptivi și dornici să învețe cum să vină în ajutorul celor aflați în situații limită.

Iată impresiile elevilor noștri care au participat la activitate:

Denisa Geantă: „Activitatea de azi a fost interesantă și educativă. Sunt bucuroasă pentru că am participat, mai ales că elevii de la colegiu au fost receptivi și au dorit să învețe tehnicile de prim ajutor.”

Elena Ivan: „Un început promițător pentru un viitor mai bun. Cu cât mai multe ore de educație pentru sănătate, cu atât mai multe vieți salvate!”

Alina Scutelnicu: „Misiune îndeplinită! Consider că aceste acțiuni sunt binevenite și educative. La finalul activității, liceenii au fost capabili să pună în practică măsurile imediate ce trebuie avute în vedere în caz de urgență și să acorde primul ajutor.”

Diana Bălașa: „O experiență frumoasă pe care aș dori să o repet! Mă bucur că am avut posibilitatea să îi învățăm pe liceeni tehnici foarte importante pe care ar trebui să le cunoască oricine. Cine știe… poate chiar ei, elevii de azi, ne vor salva viața cândva!”

Ana Maria Iosif: „A fost frumos! Mă bucur pentru că am participat și pentru că am văzut dedicarea elevilor pentru ceea ce am făcut azi. Este atât de plăcut să vezi că se evoluează în acest domeniu al educației pentru sănătate.”

 

prof. Raluca Brad

Spune si altora despre asta, alege platforma!

Afișări articol: 410

Spune si altora despre asta, alege platforma!

Unica școală din România membră European Nuring Module din 1999

Ghidul Școlii – 2022

Portalul Mobilitatii Europene

Alte știri de interes