Miercuri, 20 decembrie 2017, elevi și cadre didactice ale școlii noastre au participat  la Târgul de Crăciun organizat de Școala Gimnazială pentru Deficienți de vedere, din str. Austrului nr. 33. Am aflat că sunt 150 de copii cu probleme de vedere și ne-am gândit că ar fi frumos să îi vizităm cu ocazia sărbătorilor, pentru a le oferi  și câte  un mic cadou din partea noastră.

Elevii noștri, sensibili și săritori, s-au mobilizat și au donat cu generozitate dulciuri, fructe și foarte multe jucării de pluș.

Copiii ne-au primit cu mare bucurie, cu emoție și curiozitate să afle ce surprize au primit.

Sentimentul este copleșitor pentru cei care au fost doar „mesagerii” elevilor.

 

Au participat doamna director a Școlii Postliceale Sanitare „Carol Davila”, prof. Aurelia Sova, prof. Anca Grecu – director adjunct, prof. Nicoleta Oprea (responsabil Comisia Proiecte și Programe Educative, organizatorul întregii activități), prof. Raluca Kiyak  (împreună cu fetița sa de 4 ani, Lorin, care a adus de acasă un sac de jucării și a dorit să meargă personal să le dăruiască), prof. Daniela Vlădescu, prof. Mirela Avram, prof. Eugenia Petrescu, bibliotecar Sorin Azoiței,  elevele Ivănuș Mariana (clasa I A – AMG) și Neacșu Mitroi Nicoleta (clasa I K – AMG).

La asamblarea pachetelor au participat și  elevi ai clasei I G. Una dintre eleve, Irina Stan, a donat 3 saci de jucării de pluș. Alți elevi, din toată școala, au donat dulciuri și fructe, fiecare a contribuit cum a putut mai bine, din tot sufletul,  la această activitate caritabilă.

 

La rândul lor, copiii din Școala Gimnazială pentru Deficienți de vedere au pregătit un program artistic emoționant, cu colinde, poezii și cântece potrivite sărbătorilor de iarnă. De asemenea, ne-au întâmpinat cu prăjituri, decorațiuni pentru  pomul de Crăciun și felicitări confecționate de ei  împreună cu familiile și profesorii lor. Ne-au arătat astfel că pot face lucruri minunate chiar și  atunci când ai o problemă majoră de sănătate. Aceasta trebuie să fie pentru fiecare dintre noi o lecție de viață.

 

„Mulțumim tuturor celor care au participat cu bunuri, hăinuțe, jucării, fructe, dulciuri. Felicitări elevilor noștri! Ați făcut posibilă existența unor momente cu emoții de înaltă intensitate! Ați dăruit din inimă și ați adus bucurie pentru acești copii.” – prof. Mirela Avram

 

prof. Nicoleta Oprea

responsabil Comisia Proiecte și Programe Educative

Spune si altora despre asta, alege platforma!

Afișări articol: 125

Spune si altora despre asta, alege platforma!

Unica școală din România membră European Nuring Module din 1999

Ghidul Școlii – 2022

Portalul Mobilitatii Europene

Alte știri de interes