O nouă generaţie de absolvenţi ai Şcolii Postliceale Sanitare „Carol Davila” calificarea Asistent Medical de Farmacie se pregăteşte pentru a păşi spre o carieră în educaţia pentru sănătate. Un număr de 112 viitori asistenţi medicali de farmacie au depus joi, 20 Iunie 2013 legământul de profesie al asistentului medical, în cadrul Ceremoniei de Absolvire. 

DSC 0073„Fiecare dintre voi veţi da măsura calităţii actului educaţional al acestei şcoli pe care aţi urmat-o, prin faptul că veţi creşte rata de penertare pe piaţa muncii. Este bine când veţi merge la locurile de muncă să fiţi oneşti şi modeşti dar mai ales să nu uitaţi că trebuie să răsplătiţi creditorii care v-au fost alături pe tot parcursul şcolii: familiile voastre, care v-au susţinut moral şi financiar, prietenii voştri care v-au fost alături în momente mai grele sau mai triste poate mai mult chiar decât unii dintre membrii familiei, profesorii care v-au răsplătit cu  toate cunoştinţele lor, colegii cu care aţi mers alături şi nu în ultimul rând, PACIENTULUI. Voi veţi merge în farmacii unde nu veţi fi numai un simplu asistent medical, ci veţi fi consilierul în rezolvarea problemelor cu care pacientul vine în faţa dumneavoastră. Şi , de ce nu, acum este momentul să vă mulţumiţi chiar şi dumneavoastră, pentru tot efortul pe care l-aţi depus pentru formarea personală şi profesională. Mergeţi mai departe şi faceţi cinste şcolii pe care aţi absolvit-o, locului de muncă şi tuturor celor pe care i-am amintit”, le-a urat în deschiderea evenimentului doamna Elena Liliana Murguleţ, director al şcolii.

Au răspuns invitaţiei de a participa la eveniment doamna Anca Cercel-Duca, Vicepreşedinte al Fundaţiei şi doamna Alina Ionescu, Inspector Şcolar pentru managementul resurselor umane ISMB Sector 2.

DSC 0090„Sunt alături de voi în acest moment deosebit din şcoala voastră şi mă simt onorată că am fost invitată să particip la acest evenimentŢ, a spus doamna Alina Ionescu. „Eu aş vrea să vă gândiţi la un singur lucru: până acum aţi avut întotdeauna nişte protectori: profesori, diriginţi, directori. De acum înainte, însă, nu-i veţi mai avea la fel de aproape, deşi vor rămâne în continuare cu sufletul aproape de voi. De aceea, , să fiţi pregătiţi să luaţi viaţa în piept, vă aşteaptă un drum care nu va fi întotdeauna lin, ci cu suişuri şi coborâşuri, dar gândul pe care trebuie să îl aveţi în faţă este acela că veţi urma o profesie care este necesară României.

DSC 0102Doamna Anca Cercel-Duca a transmis împreună cu gândurile domniei sale şi mesajul de mulţumire şi apreciere pentru elevii şcolii şi viitori absolvenţi, din partea domnului Preşedinte Director General al Fundaţiei Umaniste dr. Mioara Mincu, prof. univ. dr. Alexandru Ioan Mincu.

„Aş vrea să subliniez împortanţa laturii de educatori pentru sănătate în activitatea voastră ca viitoir asistenţi medicali de farmacie. Aveţi şansa de a educa fiecare pacient care va veni către dumneavoastră, pentru a-şi menţine sănătatea şi a preveni bolile. Rolul de educator pentru sănătate trebuie să primeze în profesia pe care o aveţi, pentru ca oamenii trebuie să înţeleagă cât e de important să facă eforturi pentru menţinerea sănătăţii, pentru a nu ajunge la spital. Acesta este motivul pentru care va trebui să vă educaţi pe voi înşivă în continuare şi apoi pe pacienţi. Lucrurile se schimbă rapid, apar tot timpul produse noi, tendinţe noi, iar voi veţi fi primii care aveţi şansa de a le promova în vederea menţinerii sănătăţii populaţiei, lucru pe care asistenţii medicali generalişti îl pot face într-o mai mică măsură”, a spus doamna Anca Cercel-Duca.  „Voi nu sunteţi doar o simplă interfaţă de vânzare, ci veţi oferi un suport suplimentar de informaţie atenţie, căldură şi răbdare de a asculta cu adevărat pacientul pentru a-l ajuta să rezolve problema pentru care a venit la voi. Deschiderea, spiritul de familie pe care l-aţi întâlnit aici la şcoală trebuie să-l păstraţi şi mai departe, în relaţia cu pacienţii cu care vă veţi întâlni în profesie”, a încheiat domnia sa.

DSC 01051„Sunt foarte mândră de voi şi vreau să vă felicit pentru rezultatele obţinute care reprezintă un efort comun al vostru şi al profesorilor care v-au îndrumat. Ştiu că urmează o perioadă grea, în care veţi susţine examenul de absolvire, de aceea vă urez mult succes!”, le-a urat doamna Aurelia Şova, Director Adjunct al şcolii.

 

 

 

 

 

 

DSC 0145Profesorii diriginţi Geta Costea (IIIA şi III B),  Mihaela Itul Teodoresc (III C)şi doamna Maricica Rădulescu (III D) alături de profesorii le-au adresat elevilor lor cuvinte de mulţumire şi de îndemn pentru a fi buni în profesia pe care o vor practica şi au înmânat premiile celor mai străluciţi elevi ai claselor pe care le-au îndrumat.

 

 

DSC 0140Coordonaţi de şeful de promoţie, Daniela Manole de la clasa III A, elevii anului III AMF au depus legământul de profesie. Prin grija Fundaţiei Umaniste dr. Mioara Mincu, fiecare dintre absolvenţi a primit un cadou, în semn de prietenie şi apreciere.


„Sunt mai mult decât onorată că am străbătut împreună anii de şcoală şi sper să vă aduceţi aminte cu plăcere de această perioadă. Sunteţi prima promoţie care după acreditarea şcolii veţi susţine examenul de absolvire în cadrul şcolii noastre şi mulţumim DSC 0050întregii echipe de management pentru efortul acesta. Vă doresc din suflet să deveniţi acei diplomaţi ai sănătăţii aşa cum frumos i-a definit medicul Carol Davila pe farmacişti, şi să spuneţi mai departe că astăzi, aici, şi mâine şi în viitor sunteţi  cu toţii davilişti!”, le-a urat celor prezenţi doamna  Maria Besciu, profesor SPSCD.

Tot astăzi, într-o atmosfera plină de emoţie şi bucurie, au fost premiaţi şi încurajaţi să continue efortul de a se pregăti la standarde cât mai înalte cei mai buni elevi din anii I şi II, calificările Asistent Medical de Farmacie şi Asistent Medical de Balneofiziokinetoterapie şi Recuperare. Fiecare dintre diriginţi a simţit nevoia să prezinte cu un sentiment de preţuire şi mândrie realizările elevilor lor, iar acest lucru constituie un semn al împlinirii.

FELICITĂRI şi SUCCES!!!

 {gallery}davilisti{/gallery}

 

Spune si altora despre asta, alege platforma!

Afișări articol: 120

Spune si altora despre asta, alege platforma!

Unica școală din România membră European Nuring Module din 1999

Ghidul Școlii – 2022

Portalul Mobilitatii Europene

Alte știri de interes