Weekendul acesta, Starda Arthur Verona a redevenit pentru 3 zile un loc pentru plimbare şi întâlnire, aşa cu erau altădată străzile centrale ale Bucureştiului. Un loc de întâlnire nu doar cu alţi oameni ci şi cu idei care să transforme oraşul într-o urbe mai prietenoasă.  Robocopacul din faţa cinematografului Patria lansează invitaţia trecătorilor de pe Bulevardul Magheru de a vizita expoziţia festivalului de artă urbană „Street Delivery”.
Se pare că astăzi nu căldura a fost cea responsabilă de dispariţia zarvei şi a aglomeraţiei aproape insuportabile din anii trecuţi, aşa cum am fi crezut, ci noul concept pe care organizatorii, Ordinul Arhitecţilor din România şi Fundaţia Cărtureşti alături de parteneri, l-au adus la cea de-a X-a ediţie. Tema de anul acesta – AMPRENTA DE CARBON, a reunit circa 50 de proiecte, nu 150 ca în anii trecuţi, dar care au un potenţial major de a transforma modul în care noi, locuitorii capitalei, ne raportăm şi la oraş, şi la mediu. Cele mai bune 10 proiecte din domeniile: artă, arhitectură şi urbanism, carte, muzica, sport, teatru & performance, transport alternativ, activităţi pentru copii,  dezbateri şi societate civilă, vor fi premiate de organizatori. 
O altă noutate a acestui an este aceea de multiplicare a acestui proiect binecunoscut al Bucureştiului şi în alte 3 oraşe ale ţării, dorindu-se a se organiza pe cât mai multe străzi ale oraşelor capitalei şi ale României.
Profitând de ocazie, elevii  şcolii noastre din anul I B AMG (Paciu, Denisa, Săvuica Mariana, Baba Renata, Huza Mihaela, Vasile Marius, Boldescu Emanuel) şi din anul IG AMG (Grancea Mirela, Ciolacu Adriana, Ioniţă Gina, Duduianu Oana, Despa Ionica, Despa Nicoleta), însoţiţi de către doamnele Profesor Adriana Păunescu şi Lidia Moise, au împărtăşit vineri, în prima zi a festivalului, informaţii privind oportunităţile educaţionale oferite de către Şcoala Postliceală Sanitară “Carol Davila”.
„Ne-a surprins să remarcăm interesul crescut al persoanelor întâlnite la acest eveniment, persoane care s-au dovedit a fi pasionate şi de domeniul nostru sanitar, dornice chiar să urmeze această carieră de viitor”, ne-a transmis Adriana Păunescu.
Sâmbătă, o altă echipă de elevi însoţiţi de doamnele prof. Aurelia Şova, Elena Paraschiv şi Marilena Puşcaş a participat la eveniment, pentru a promova profesia de asistent medical.
Duminică este ultima zi a acestui weekend naţional marcat prin evenimente-manifest pentru oraşe prietenoase, la care vă invităm să participaţi. Strada Arthur Verona, în Bucureşti, mai este pentru numai o zi doar a pietonilor!
 
{gallery}stories/2015/streetdeliveryx{/gallery}
 
 

Spune si altora despre asta, alege platforma!

Afișări articol: 110

Spune si altora despre asta, alege platforma!

Unica școală din România membră European Nuring Module din 1999

Ghidul Școlii – 2022

Portalul Mobilitatii Europene

Alte știri de interes