Practica medicală beneficiază din luna Aprilie 2010 de noi ghiduri în 21 de specialităţi, cum ar fi: anestezie şi terapie intensivă, cardiologie, endocrinologie, nefrologie, neurologie şi psihiatrie, dermato-venerologia, medicina de familie. Ghidurile vor fi disponibile în unităţile sanitare din întreaga ţară începând cu luna Mai 2010.

Aparat, respectiv program care tratează simţurile. H-SCAN este un program pus la punct de cercetătorii americani care testează funcţiile importante pentru calitatea vieţii cum ar fi: vederea, auzul, sensibilitatea tactilă şi vibratorie, viteza de reacţie musculară şi nu în ultimul rând memoria şi timpul necesar luării unor decizii. Testarea durează 45-50 min. Persoana investigată urmăreşte instrucţiunile de pe monitor şi execută manevrele recomandate cu ajutorul unor aparate şi butoane.

Ce trebuie să ştie mama (femeia) despre mastită. Este produsă de bacterii, respectiv de infecţii. Sugarii pot fi hrăniţi la sân chiar dacă mama suferă de mastită, dar pentru a preveni mastita, trebuie să se asigure o igienă corectă:

–          a mameloanelor, lenjeriei, mâinilor în vederea alăptării, sunt absolut necesare

–          pentru a preveni blocarea canalelor de scurgere a laptelui (galactofore), compresele calde pe sân care produc vazodilataţie şi declanşează producerea fluxului de lapte. Golirea completă a ambilor sâni la alăptat previne apariţia mastitei.

–          se mai impune controlul temperaturii zilnic

–          hidratare corespunzătoare a mamei (cel puţin 10 pahare de apă pe zi)

Uleiul din ficat de rechin, antibiotic natural şi nu numai. Stimulează sistemul imunitar. O cură cu capsule din preparate de rechin durează minim 30 zile. Corect administrat este eficient în tratamentul nodulilor la sân, a fibromului uterin, a reumatismului, afecţiunilor oculare.

Prof. Olaru Eugenia

Spune si altora despre asta, alege platforma!

Afișări articol: 150

Spune si altora despre asta, alege platforma!

Unica școală din România membră European Nuring Module din 1999

Ghidul Școlii – 2022

Portalul Mobilitatii Europene

Alte știri de interes