Luni, 10 octombrie 2022, începând cu ora 12.30, în sala 500B, sediul din str. Agricultori nr. 37-39 (clădirea CODECS), va avea loc prima întâlnire din cadrul schimbului de experiență EUROPEAN NURSING MODULE ( ENM ) din acest an școlar.

Sunt invitați să participe toți elevii interesați să interacționeze cu studenții:  

-Anouk Van Der Lei – University of Groningen – Olanda

-Laura Nicholaisen – Silkeborg University College, Silkeborg – Danemarca

-Paula Vidal Moreno și José Luis Lara Barranco – Universidad Francisco de Vitoria, Madrid – Spania

-Isabel Jimenez Garcia – Universidad Vitoria-Gasteiz –  Spania

-Alicia Flückiger – Berner Bildungszentrum Pflege, Berna – Elveția

Vor avea loc discuții pe teme legate de sistemele de sănătate, profesia de asistent medical și învățământul sanitar. 

În următoarele două săptămâni, oaspeții noștri vor participa la un program de instruire clinică, discuții, seminarii și vor fi însoțiți de profesori de nursing și elevi ai școlii noastre. De asemenea, vor avea diverse ocazii să cunoască tradițiile și cultura noastră printr-un program ce va include și vizite la obiective turistice.

Pe site-ul și pagina de Facebook a școlii veți găsi zilnic detalii despre activitățile din cele două săptămâni.

Tot în această perioadă, 10 – 21 octombrie 2022, trei elevi ai şcolii noastre, care au obținut burse din partea European Nursing Module, vor pleca în schimbul de experienţă desfășurat la Berner Bildungszentrum Pflege – Berna – Elveția. Este vorba despre: Răcăreanu (Cazacu) Silvia, Pazurate Oana Nicoleta și Aicoboae Ionuț Claudiu.

Ei vor realiza un jurnal de practică conform obiectivelor de nursing specifice anului de studiu; de asemenea, vor oferi detalii despre experiența lor personală și profesională.

 Școala Postliceală Sanitară „Carol Davila” este printre puţinele şcoli care oferă elevilor posibilitatea interacţiunii cu studenți din alte ţări, fie prin participarea la schimburile de experienţă, fie prin contactul pe care îl realizează cu studenţii în timpul activităţilor din şcoală. În cadrul Comisiei de proiecte şi parteneriate internaționale se desfășoară mai multe activităţi cu specific internațional. Cea mai importantă activitate este conturată de Modulul European de Nursing ( ENM ). 

Școala Postliceală Sanitară „Carol Davila” a fost prima școală din România care a devenit membru al Modului European de Nursing – European Nursing Module (ENM), din anul 1999.

Școala este activă în cadrul ENM încă de atunci, organizând anual 3 schimburi de experiență pentru elevi: în lunile octombrie, martie şi mai. În aceste perioade școala oferă BURSE pentru cei mai buni elevi ai școlii, care pentru două săptămâni vor efectua stagii de instruire clinică în cele mai bune şcoli de nursing și unități sanitare din Europa. În acelaşi timp, organizează activităţi pentru procesul de instruire clinică şi activităţi culturale pentru studenții străini care ne vizitează şcoala.

 Școala Postliceală Sanitară „Carol Davila” a organizat Conferința anuală a Modului European de Nursing – European Nursing Module (ENM) în anul 2004, urmând să organizeze și în 2024 această conferință.

 

prof. Raluca Brad

Spune si altora despre asta, alege platforma!

Afișări articol: 316

Spune si altora despre asta, alege platforma!

Unica școală din România membră European Nuring Module din 1999

Ghidul Școlii – 2022

Portalul Mobilitatii Europene

Alte știri de interes