Elevii Şcolii Postliceale Sanitare „Carol Davila” vor beneficia de noi experienţe europene prin proiectul Erasmus+ 20151RO01KA102014460  Professional training for a career in the European Healthcare System, finanţat din fondurile Uniunii Europene prin Agenția Națională pentru Programe Comunitare în Domeniul Educației și Formării Profesionale.

Echipa de proiect a avut prima întâlnire cu cei 32 de elevi care au fost admiși în urma concursului de selecție și  cei aflați pe lista de rezerve.  Participanții au aflat de la doamnele prof. Maria Pârlog, director adjunct al Școlii Postliceale Sanitare „Carol Davila”, prof. Larisa Costin –  manager de proiect, prof. Raluca Brad și prof. Mirela Avram informații despre programul de pregătire profesională, culturală și lingvistică din cadrul proiectului și responsabilitățile ce le revin înaintea plecării, în timpul perioadei de mobilitate și la revenirea în țară.

Proiectul, care se derulează pe o perioadă de doi ani şcolari: 2015-2016, 2016-2017, oferă șansa pentru 64 de elevi, din anii II şi III de studiu, calificarea asistent medical generalist, de a-și îmbunătăți nivelul de competențe și abilitățile tehnice în acord cu standardele europene, de exersare a abilităților de comunicare profesională într-o limbă străină, de dezvoltare a interconexiunilor dintre dimensiunea formală și cea non-formală a învățării.

În primul an de derulare a proiectului, în anul şcolar 2015 – 2016, au participat 32 de elevi. Elevii din anul II au efectuat un stagiu clinic complet pentru Modulul M32 Ortopedie, traumatologie şi nursing specific, iar elevii din anul III un stagiu clinic complet pentru Modulele: M52 Gerontologie, Geriatrie şi nursing specific sau M48 Neurologie şi nursing în neurologie,  timp de 3 săptămâni.

Participanţii au fost:

– 16 elevi din anul II AMG (8 participanţi la stagiul desfăşurat în Spitalul Clinic de Recuperare Medicală DIAPLASIS REHABILITATION CENTER din Kalamata, Grecia; 8 elevi participanţi la stagiul desfăşurat în Rezidenţa de seniori „Eduard Schwerzel” Florsheim, Germania)

– 16 elevi din anul III AMG (8 participanţi la stagiul desfăşurat în Spitalul Clinic de Recuperare Medicală DIAPLASIS REHABILITATION CENTER din Kalamata, Grecia; 8 elevi participanţi la stagiul desfăşurat în Rezidenţa de seniori Hattersheim, Germania).

În afara  stagiului de practică, elevii au beneficiat de vizite la obiectivele turistice și activități culturale.

Școala Postliceală Sanitară „Carol Davila” oferă elevilor o pregătire la nivel european. Prin programele educaționale complexe, prin numeroasele parteneriate și proiecte internaționale, elevii au posibilitatea de a se dezvolta personal și profesional. Participarea la stagii practice desfășurate în spitale și clinici performante din Europa reprezintă un pas înainte în viitoarea lor carieră.

Rezultatele Școlii Postliceale Sanitare „Carol Davila” sunt rodul unei experiențe îndelungate în educație și a unui management dinamic, în pas cu standardele europene.

Prof. Larisa Costin

Prof. Raluca Brad

Spune si altora despre asta, alege platforma!

Afișări articol: 149

Spune si altora despre asta, alege platforma!

Unica școală din România membră European Nuring Module din 1999

Ghidul Școlii – 2022

Please wait while flipbook is loading. For more related info, FAQs and issues please refer to DearFlip WordPress Flipbook Plugin Help documentation.

Portalul Mobilitatii Europene

Alte știri de interes