După vacanța în care studenții finlandezi – Esa Leikkari și Hanna Emilia Nybom – au profitat și au vizitat o seamă de puncte de interes turistic și cultural, atât din București, cât și din țară, îndrăgostindu-se de zona Brașovului și Branului, ziua de 4 mai a marcat revenirea la programul oficial al schimbului bilateral Amiedu – Școala Carol Davila.

Mai precis, zilele de 4, 5 și 6 Mai au fost rezervate unui stagiu de practică în cadrul Centrului de Îngrijire și Asistență „Sf. Elena” din București.

Mai întâi s-a făcut prezentarea Centrului, cu vizita pe fiecare secție, etaj și salon, elevii oaspeți fiind însoțiți de personalul medical care a oferit explicații detaliate.

Apoi, a urmat o perioadă relativ scurtă de acomodare, timp în care studenții finlandezi au interacționat cu beneficiarii Centrului.

Programul a continuat firesc cu integrarea studenților în programul de lucru obișnuit al centrului, cei doi având ocazia de a-și verifica cunoștințele și de a-și testa îndemânarea, dar și de a învăța lucruri noi: au măsurat tensiunea arterială și glicemia, au asistat și ajutat la hrănirea beneficiarilor cu nevoi speciale, cât și alte manevre și proceduri specifice.

La finele programului, încântarea și mulțumirea se puteau citi cu ușurință pe chipurile celor doi studenți finlandezi.

Gelu Costache

Anul II B Calificarea Balneofiziokineto terapie și recuperare

{gallery}stories/2016/9maicentruingrijire{/gallery}

Spune si altora despre asta, alege platforma!

Afișări articol: 66

Spune si altora despre asta, alege platforma!

Unica școală din România membră European Nuring Module din 1999

Ghidul Școlii – 2022

Please wait while flipbook is loading. For more related info, FAQs and issues please refer to DearFlip WordPress Flipbook Plugin Help documentation.

Portalul Mobilitatii Europene

Alte știri de interes