Școala Postliceală Sanitară „Carol Davila” vine în sprijinul copiilor cu nevoi speciale, a celor aflați în dificultate, precum și a persoanelor fară adăpost prin organizarea unor evenimente în scop caritabil, menite să aducă zâmbete în sufletele celor cu care viața nu a fost prea generoasă. Spiritul sărbătorilor pascale ne îndeamnă să fim mai buni, mai generoși cu cei din jurul nostru și să aducem bucurie semenilor noștri. Spectacolul Caritabil organizat de o echipă de elevi entuziaști ai școlii noastre a respectat întocmai „ingredientele” unui eveniment apreciat de cei prezenți – a adus culoare, energie, voie bună, râsete și o stare de veselie generală.                       

Marți, 4 aprilie 2023, sediul Codecs al școlii noastre a fost gazda spectacolului „Bugs Bunny și ajutoarele lui”. Invitați speciali au fost copiii de la Centrul social de zi „Sfânta Treime”.                                                                                         

Creativi, entuziaști, implicați, generoși, empatici…și cred că ar mai fi multe de adăugat. Vorbim despre echipa de elevi, coordonată de doamna prof. Sorina Negrei – director adjunct, care a organizat evenimentul caritabil.                                  

Cine sunt ei? Georgian Banu (prezentatorul nostru pus mereu pe glume – 2 H AMG), Gabriela Ilie (2 i AMG), Vlad Jitărașu (2 G AMG), Constantin Olariu (2 E AMG), Anca Georgiana Roberta (2 E AMG), Elena Cristina Ivan (1 A AMG), Ştefan Bratu (1 A BFKT), Sorinela Andreea Mitroi (1 J AMG), Andreea Niculescu (1 J AMG). Pe lângă performanțele lor de actori sau dansatori, cu toții sunt elevi dedicați profesiei pe care au ales-o din dragoste pentru cei aflați la nevoie.     

Muzică, dans, teatru, stand-up – toate au făcut parte din programul care ne-a bucurat pe toți. Elevii noștri au fost adevărați artiști! 

Eva Ioana Negrei, fetița doamnei director adjunct – prof. Sorina Negrei, a fost prezentă pe tot parcursul spectacolului și chiar ne-a demonstrat câteva mișcări de balet. Felicitări, Eva!   

Copiii de la Centrul social de zi „Sfânta Treime”, coordonați de Sorinela Andreea Mitroi, eleva noastră, au pregătit câteva momente speciale în spectacol.             

Alături de ei, mai mulți elevi ai anului I și III au pregătit diverse produse de patiserie, prăjituri și alte surprize dulci pentru târgul culinar, apreciate de toți cei prezenți.    

                                                                                   

Prezentă la eveniment, doamna prof. Aurelia Șova – director al Școlii Postliceale Sanitare „Carol Davila” – i-a felicitat pe elevii noștri pentru această inițiativă extraordinară și pentru tot efortul pe care l-au depus pentru pregătirea momentelor numeroase care au alcătuit spectacolul.                                                                                                                               

„Sorinela, Ștefan, Gabriela, Andreea, Elena, Vlad, Cristi, Georgian, Georgiana sunt o parte din elevii inimoși ai Școlii Postliceale Sanitare „Carol Davila” care au inițiat, organizat și prezentat unul dintre proiectele umanitare desfășurate de școala noastră – Spectacolul Caritabil de Paște „Bugs Bunny și ajutoarele lui”.                                                                           

Muzică live, momente de stand-up, scenete încărcate de ironie și umor, precum și dansuri moderne au curs fară întrerupere preț de mai bine de două ceasuri pe scena improvizată din sediul CODECS.
Coregrafia dansurilor în care au fost implicați și beneficiarii proiectului, respectiv copiii de la Centrul „Sfânta Treime”, realizată cu sprijinul Sorinelei, a scos în evidență cele mai ascunse abilități ale elevilor noștri.                                                   

Maestrul de ceremonii, Georgian, a contribuit la crearea unei atmosfere plină de veselie în sala demnă de profesioniști.
Decorul spațiului, în contrast cu vremea mohorâtă de afară, realizat în totalitate de elevii noștri creativi, ne-a introdus în atmosfera de sărbătoare și ne-a făcut parte din poveste.                                                                                               

Pentru a acompania atmosfera de sărbătoare, echipe de elevi ale claselor I B AMG, I E AMG, I J AMG și III G AMG au deschis Târgul culinar, în același scop caritabil, cu produse hand made.                                                                                         

Felicitări din toată inima pentru elevii noștri implicați și generoși!” – ne-a declarat prof. Sorina Negrei – director adjunct.     

Toți banii strânși din vânzarea biletelor și a bunătăților pregătite cu dragoste, disponibile la spectacol, vor fi donați sub formă de produse către copiii, adulții și bătrânii aflați în nevoie. Activitatea este înscrisă în  Calendarul Proiectului 4/4PentruPrieteni, derulat de Ambasada Statelor Unite în România alături de American Councils for International Education.                                           

Pornind de la gândurile exprimate de remarcabilul activist american Dr. Martin Luther King Jr.: „Întrebarea cea mai urgentă și insistentă a vieții este: ce faci pentru ceilalți?”, prin proiectul 4/4PentruPrieteni se celebrează la nivel național valorile voluntariatului și ale prieteniei. Urmând modelul Statelor Unite ale Americii, care sărbătoresc în aprilie Luna Voluntarului, 4/4PentruPrieteni se dorește o recunoaștere a muncii  voluntarilor în folosul semenilor lor.

prof. Raluca Brad

Spune si altora despre asta, alege platforma!

Afișări articol: 296

Spune si altora despre asta, alege platforma!

Unica școală din România membră European Nuring Module din 1999

Ghidul Școlii – 2022

Please wait while flipbook is loading. For more related info, FAQs and issues please refer to DearFlip WordPress Flipbook Plugin Help documentation.

Portalul Mobilitatii Europene

Alte știri de interes