Joi, 5 martie, școala noastră a găzduit un eveniment dedicat sprijinirii elevilor și absolvenților noștri pentru conturarea unui traseu educațional și profesional adecvat facilitării inserției pe piața muncii. Alături ne-au fost reprezentanții departamentului de HR ai Sistemului Medical MedLife: Adina Ștefănescu, Manager departament Recrutare și Eduard Niță, Specialist Recrutare senior.

În deschiderea evenimentului, doamna director prof. Aurelia Șova a evidențiat oportunitățile de care pot beneficia elevii școlii ca urmare a parteneriatelor dezvoltate cu clinicile de sănătate: „Ne bucurăm să continuăm parteneriatul cu MedLife, întrucât ne preocupăm pentru îndeplinirea misiunii școlii și anume aceea de a forma Educatori pentru Sănătate. Prezența și entuziasmul cu care ați venit astăzi la eveniment reprezintă motivația preocupării noastre de a vă facilita dezvoltarea profesională.”

Reprezentanții MedLife s-au adresat elevilor noștri într-o manieră expozitiv-interactivă. Pe toată durata evenimentului, participanții au înțeles poziția MedLife ca sistem medical integrat, prin numărul mare de spitale, clinici, centre de recoltare, centre de excelență, farmacii, maternități, laboratoare coordonate. Intervențiile originale ale elevilor participanți au fost premiate cu agende, calendare și alte materiale promoționale.

Eduard Niță: „Traseul formării educaționale și profesionale vizează mai întâi parcurgerea stagiului clinic. Elevii care vor opta pentru desfășurarea stagiului clinic în acest sistem își pot crește posibilitățile privind dezvoltarea profesională. Vor avea astfel libertatea de a-și desfășura practica în oricare dintre clinicile MedLife, optând pentru specializările pentru care manifestă interes, afinități comune sau corespund domeniului abordat în lucrarea de licență. Parcursul profesional care conduce către o evoluție profesională debutează odată cu pătrunderea elevului în centrele de recoltare, într-un cabinet sau chiar într-un spital. Ne dorim să dobândiți experiențe utile în locurile pe care le accesați! E nevoie de o părere personală pentru a alege un loc de muncă, fără a vă lăsa influențați în alegerile celorlalți din preajma voastră.”

Adina Ștefănescu: „În tot acest demers clinic, elevii practicanți vor fi îndrumați de asistenți medicali foarte bine pregătiți, care dețin competențe de mentor. Înscrierea în stagii se realizează prin intermediul coordonatorului de stagiu clinic al școlii. Practica se extinde doar pe durata stagiului clinic agreat de către școală. Însă, dacă vă exprimați dorința de a veni voluntar, în timpul programului vostru liber, cu acordul școlii, sunteți bineveniți în echipa noastră.

În procesul de angajare, urmărim să avem în echipă nu doar oameni cu experiență, ci și asistenți medicali debutanți. Avem energie, dar și proiecte pentru susținerea debutanților în ceea ce privește reușita unei optime adaptări în sistemul nostru. Am gândit programe prin care sprijinim integrarea debutanților în companie. În prima lună de la angajare, asistentul medical urmează un curs de specializare, cu tematică diversă: recoltare, medicație, diluare tratamente, sterilizare etc. Participarea la cursurile de specializare face parte dintr-un proiect specific educației medicale continue și atrage primirea de credite, validate de OAMGMAMR.”

MedLife oferă 30 de burse de studiu elevilor de anul III, care se disting a fi merituoși pe toată durata stagiului clinic următor. Bursele sunt în cuantumul sumei de 1.000 lei/ elev, fiind livrate în contul personal al fiecăruia. Criteriile în baza cărora, în luna august, se acordă aceste burse, sunt:

          Prezența la practică;

          Completarea jurnalului de practică;

          Feedback-ul oferit de către mentorul din stagiul clinic;

          Media anilor I și II de studiu.

 Locurile de muncă oferite de MedLife și care pot fi accesate de către elevii actuali ai școlii sunt: reprezentant medical, recepționist, agent call center, agent telesales.

Programul de muncă este flexibil, pliabil în funcție de necesitățile fiecărui elev.

Prof. Mirela Avram: „Oferiți-vă experiențe pentru că voi aveți posibilitatea să alegeți, indiferent de părerile celorlalți. Dați-vă șansa să alegeți în funcție de persoana voastră pentru că suntem unici. Descoperiți-vă pe voi și oferiți-vă cadrul adecvat pentru o profesie bine clădită.”

Liliana Tocmag, absolvent SPSCD, promoția 2017: „Mulțumesc tuturor profesorilor școlii pentru modul în care s-au implicat în educația mea. Imediat după absolvire, am fost plecată în Italia pentru a profesa, întrucât școala este recunoscută în toată Europa. M-am întors pentru că vreau să profesez în țara mea, pentru că și aici, acasă la noi, avem spitale private care oferă condiții adecvate pentru dezvoltarea noastră.”

Pentru mai multe detalii despre locurile de muncă oferite de MedLife, accesați site-ul https://www.medlife.ro/cariere/lista-joburi sau trimiteți un cv la cariere@medlife.ro.

 

prof. Adriana Păunescu

responsabil Clubul Absolvenților

Spune si altora despre asta, alege platforma!

Afișări articol: 150

Spune si altora despre asta, alege platforma!

Unica școală din România membră European Nuring Module din 1999

Ghidul Școlii – 2022

Portalul Mobilitatii Europene

Alte știri de interes