Școala Postliceală Sanitară „Carol Davila” vă invită joi13 iunie 2019ora 12.00, sediul Viitorului, sala A1, la activitatea de diseminare a informațiilor despre schimbul European Nursing Module din luna mai și programul bilateral cu Amiedu Finlanda.

Elevii participanți vă vor prezenta experienţele lor profesionale şi culturale câştigate în stagiile de instruire clinică desfăşurate în Anglia, Danemarca, Olanda, Elveția și Finlanda.

 

Școala Postliceală Sanitară „Carol Davila” din București, cu o experiență în educație de 29 de ani, este membră a Modulului European de Nursing (ENM) din anul 1999. Modulul European de Nursing este o reţea de şcoli şi universităţi din Europa (din ţări precum: Anglia, Danemarca, Suedia, Norvegia, Franţa, Belgia, Spania, Italia, Olanda, Elveţia, Serbia etc.), ce are ca activitate principală schimbul de experienţă pentru elevi.

În fiecare an şcolar, există trei schimburi de experienţă, în lunile octombrie, martie şi mai.

Elevii selectaţi în cadrul acestui proiect îşi aleg şcoala sau universitatea unde, pentru două săptămâni, vor desfăşura stagiul de instruire teoretică și clinică. Pot participa în proiectul ENM, elevii din anii II şi III de studiu, calificarea asistent medical generalist. Selecţia se realizează pe baza unui interviu şi depunerea unui portofoliu de activitate, iar condiţia esenţială pentru participarea la acest proiect este cunoaşterea limbii engleze, nivel B1-B2.

 

Şcoala Postliceală Sanitară „Carol Davila” este singura şcoală membră a ENM ce oferă burse de studiu, în valoare de 350 euro, pentru elevii participanţi, în vederea desfăşurării în condiţii optime a stagiilor de instruire clinică.

Tot în fiecare an şcolar, Şcoala Postliceală Sanitară „Carol Davila” devine la rândul ei gazdă pentru studenții universităţilor membre din ENM. Sub coordonarea profesorilor şcolii şi a elevilor, studenţii veniţi pentru schimbul de experienţă ENM realizează stagii de practică în cele mai bune spitale şi clinici de stat şi particulare din Bucureşti.

 

Şcoala Postliceală Sanitară „Carol Davila” a dezvoltat în ultimii ani un acord bilateral cu Ami Foundation – Amiedu din Helsinki – Finlanda. Datorită acestei colaborări, elevii de la calificarea asistent medical de balneofiziokinetoterapie și recuperare participă la schimburi de experiență desfășurate în Helsinki.

 

Şcoala Postliceală Sanitară „Carol Davila” este o instituţie de învăţământ preuniversitar particular acreditată, fondată în anul 1990 de către Doamna Dr. Mioara Mincu, care pregătește asistenți medicali pentru trei calificări profesionale acreditate: asistent medical generalist, asistent medical de farmacie și asistent medical de balneofiziokinetoterapie și recuperare.

Certificatul de Calificare Profesională Nivel 5, obținut la finalizarea celor 3 ani de studiu, este recunoscut internațional.  

 

Învățământul postliceal reprezintă nu doar o opțiune pentru elevii care nu au obținut diploma de Bacalaureat, dar și pentru mulți absolvenți de facultăți care trec printr-un proces de reconversie profesională, iar numărul acestora a crescut în fiecare an. Pregătirea pentru profesia de asistent medical, care este una complexă, le oferă elevilor multe șanse de a practica o profesie foarte căutată în prezent pe plan european și de a accesa astfel un loc de muncă după absolvire.

 

Școala Postliceală Sanitară „Carol Davila” a pus accent întotdeauna pe dezvoltarea competențelor profesionale și lingvistice ale elevilor, pentru a le facilita accesul într-un sistem medical din străinătate sau pentru a-i forma ca profesioniști de elită, care să lucreze în spitalele din România. Întotdeauna au fost derulate în școală programe internaționale pentru elevi, care să le permită acestora desfășurarea stagiilor de instruire clinică în spitalele din Europa.

 

În contextul actual european, schimburile de experienţă şi parteneriatele internaţionale devin o prioritate în formarea profesională a elevului. Şcoala Postliceală Sanitară „Carol Davila” oferă posibilitatea elevilor săi de a se forma la standarde europene, de a-şi dezvolta compenţele profesionale şi lingivstice.

 

prof. Raluca BRAD

Spune si altora despre asta, alege platforma!

Afișări articol: 240

Spune si altora despre asta, alege platforma!

Unica școală din România membră European Nuring Module din 1999

Ghidul Școlii – 2022

Portalul Mobilitatii Europene

Alte știri de interes