Școala Postliceală Sanitară „Carol Davila” vă invită MARȚI, 14 iunie 2022ora 12.30, sediul Viitorului, sala A1, la activitatea de diseminare a informațiilor despre schimbul European Nursing Module din luna mai.

Elevii participanți vă vor prezenta experienţele lor profesionale şi culturale câştigate în stagiile de instruire clinică desfăşurate în Elveția și Belgia.

Școala Postliceală Sanitară „Carol Davila”, cu o experiență în educație de peste 32 de ani, este membră a Modulului European de Nursing (ENM) din anul 1999.

Școala noastră a organizat Conferința anuală a Modulului în anul 2004, urmând să organizeze și în 2024 acest eveniment de anvergură.

Modulul European de Nursing este o reţea de şcoli şi universităţi din Europa (din ţări precum: Marea Britanie, Danemarca, Suedia, Norvegia, Franţa, Belgia, Spania, Italia, Țările de Jos, Elveţia, Serbia etc.), ce are ca activitate principală schimbul de experienţă pentru elevi.

În fiecare an şcolar, există trei schimburi de experienţă, în lunile octombrie, martie şi mai.

Elevii selectaţi în cadrul acestui proiect îşi aleg şcoala sau universitatea unde, pentru două săptămâni, vor desfăşura stagiul de instruire teoretică și clinică. Pot participa în proiectul ENM, elevii din anii II şi III de studiu, calificarea asistent medical generalist. Selecţia se realizează pe baza unui interviu şi depunerea unui portofoliu de activitate, iar condiţia esenţială pentru participarea la acest proiect este cunoaşterea limbii engleze.

Tot în fiecare an şcolar, Şcoala Postliceală Sanitară „Carol Davila” devine la rândul ei gazdă pentru studenții universităţilor membre din ENM. Sub coordonarea profesorilor şcolii şi a elevilor, studenţii veniţi pentru schimbul de experienţă ENM realizează stagii de practică în spitale şi clinici de stat şi particulare din Bucureşti.

În contextul actual european, schimburile de experienţă şi parteneriatele internaţionale devin o prioritate în formarea profesională a elevului. Şcoala Postliceală Sanitară „Carol Davila” oferă posibilitatea elevilor săi de a se forma la standarde europene, de a-şi dezvolta competenţele profesionale şi lingivstice.

 

 

prof. Raluca Brad

Spune si altora despre asta, alege platforma!

Afișări articol: 157

Spune si altora despre asta, alege platforma!

Unica școală din România membră European Nuring Module din 1999

Ghidul Școlii – 2022

Portalul Mobilitatii Europene

Alte știri de interes