Școala Postliceală Sanitară „Carol Davila” vă invită marți19 noiembrie 2019ora 12.30, sediul Viitorului, sala A1, la activitatea de diseminare a informațiilor despre schimbul European Nursing Module.

Elevii participanți vă vor prezenta experienţele lor profesionale şi culturale câştigate în stagiile de instruire clinică desfăşurate pe perioada schimburilor din octombrie 2019.

Școala Postliceală Sanitară „Carol Davila”, cu o experiență în educație de 29 de ani, este membră a Modulului European de Nursing (ENM) din anul 1999. Modulul European de Nursing este o reţea de şcoli şi universităţi din Europa (Anglia, Danemarca, Suedia, Norvegia, Belgia, Spania, Italia, Olanda, Elveţia, Serbia etc.), ce are ca activitate principală schimbul de experienţă pentru elevi. În fiecare an şcolar, există trei schimburi de experienţă, în lunile octombrie, martie şi mai. Elevii selectaţi în cadrul acestui proiect îşi aleg şcoala sau universitatea unde, pentru două săptămâni, vor desfăşura stagiul de instruire teoretică și clinică. Pot participa în proiectul ENM, elevii din anii II şi III de studiu, calificarea asistent medical generalist.

Tot în fiecare an şcolar, Şcoala Postliceală Sanitară „Carol Davila” devine la rândul ei gazdă pentru studenții universităţilor membre din ENM. Sub coordonarea profesorilor şcolii şi a elevilor, studenţii veniţi pentru schimbul de experienţă ENM realizează stagii de practică în cele mai bune spitale şi clinici de stat şi particulare din Bucureşti.

Școala noastră a pus accent întotdeauna pe dezvoltarea competențelor profesionale și lingvistice ale elevilor, pentru a le facilita accesul într-un sistem medical din străinătate sau pentru a-i forma ca profesioniști de elită, care să lucreze în spitalele din România. Întotdeauna au fost derulate în școală programe internaționale pentru elevi, care să le permită acestora desfășurarea stagiilor de instruire clinică în spitalele din Europa.

În contextul actual european, schimburile de experienţă şi parteneriatele internaţionale devin o prioritate în formarea profesională a elevului.

 

prof. Raluca Brad

Spune si altora despre asta, alege platforma!

Afișări articol: 128

Spune si altora despre asta, alege platforma!

Unica școală din România membră European Nuring Module din 1999

Ghidul Școlii – 2022

Portalul Mobilitatii Europene

Alte știri de interes