Școala Postliceală Sanitară „Carol Davila” vă invită marți, 27 noiembrie 2018, ora 12.00, sediul Viitorului, sala A1, la activitatea de diseminare a informațiilor despre schimbul European Nursing Module.

Elevii participanți vă vor prezenta experienţele lor profesionale şi culturale câştigate în stagiile de instruire clinică desfăşurate pe perioada schimburilor din octombrie 2018.

 

Școala Postliceală Sanitară „Carol Davila”, cu o experiență în educație de 28 de ani, este membră a Modulului European de Nursing (ENM) din anul 1999. Modulul European de Nursing este o reţea de şcoli şi universităţi din Europa (din ţări precum: Anglia, Danemarca, Suedia, Norvegia, Belgia, Spania, Italia, Olanda, Elveţia, Serbia etc.), ce are ca activitate principală schimbul de experienţă pentru elevi. În fiecare an şcolar, există trei schimburi de experienţă, în lunile octombrie, martie şi mai. Elevii selectaţi în cadrul acestui proiect îşi aleg şcoala sau universitatea unde, pentru două săptămâni, vor desfăşura stagiul de instruire teoretică și clinică. Pot participa în proiectul ENM, elevii din anii II şi III de studiu, calificarea asistent medical generalist. Selecţia se realizează pe baza unui interviu şi depunerea unui portofoliu de activitate, iar condiţia esenţială pentru participarea la acest proiect este cunoaşterea limbii engleze.

 

Şcoala Postliceală Sanitară „Carol Davila” este singura şcoală membră a ENM ce oferă burse de studiu, în valoare de 350 euro, pentru elevii participanţi, în vederea desfăşurării în condiţii optime a stagiilor de instruire clinică.

Tot în fiecare an şcolar, Şcoala Postliceală Sanitară „Carol Davila” devine la rândul ei gazdă pentru studenții universităţilor membre din ENM. Sub coordonarea profesorilor şcolii şi a elevilor, studenţii veniţi pentru schimbul de experienţă ENM realizează stagii de practică în cele mai bune spitale şi clinici de stat şi particulare din Bucureşti.

 

Școala noastră a pus accent întotdeauna pe dezvoltarea competențelor profesionale și lingvistice ale elevilor, pentru a le facilita accesul într-un sistem medical din străinătate sau pentru a-i forma ca profesioniști de elită, care să lucreze în spitalele din România. Întotdeauna au fost derulate în școală programe internaționale pentru elevi, care să le permită acestora desfășurarea stagiilor de instruire clinică în spitalele din Europa.

Școala Postliceală Sanitară „Carol Davila” este singura școală care oferă stagii de instruire clinică și practică internaționale pentru toate cele 3 calificări. Astfel, s-au încheiat parteneriate bilaterale cu universități și colegii din Finlanda (pentru elevii de la calificarea asistent medical de balneofiziokinetoterapie și recuperare) și Bulgaria (pentru calificarea asistent medical de farmacie).

În contextul actual european, schimburile de experienţă şi parteneriatele internaţionale devin o prioritate în formarea profesională a elevului. Şcoala Postliceală Sanitară „Carol Davila” oferă posibilitatea elevilor săi de a se forma la standarde europene, de a-şi dezvolta compenţele profesionale şi lingivstice.

 

prof. Raluca Brad

Spune si altora despre asta, alege platforma!

Afișări articol: 84

Spune si altora despre asta, alege platforma!

Unica școală din România membră European Nuring Module din 1999

Ghidul Școlii – 2022

Portalul Mobilitatii Europene

Alte știri de interes