Rețeaua de farmacii Sensiblu se implică în pregătirea practică a elevilor de la calificarea asistent medical de farmacie, fiind partenerul principal al Școlii Postliceale Sanitare „Carol Davila” în pregătirea practică a elevilor, și totodată unul dintre potențialii angajatori din piața de retail farmaceutic.

În perioada 2016 – 2019 elevii Școlii Postliceale Sanitare „Carol Davila” din anul I, II, III, au participat la stagii semestriale de 3 săptămâni de instruire și formare în vederea formării profesionale complete, sub coordonarea personalului farmaceutic desemnat din Farmaciile Sensiblu.

 

Vă prezentăm un interviu realizat cu doamna Alina Horhocea – specialist Resurse Umane, Rețeaua de farmacii Sensiblu:

 

-Vă rugăm să ne spuneți care este, în viziunea dumneavoastră, rolul farmaciilor în pregătirea practică a viitorilor asistenți medicali de farmacie?

În opinia noastră, farmacia reprezintă cadrul final de pregătire a asistenților de farmacie.

Aici, ei înțeleg care sunt responsabilitățile unui asistent farmacist, intră în contact cu denumirile comerciale ale medicamentelor, pot asista la interacțiunile personalului cu pacienții, aspect ce le poate consolida cunoștințele. Vor înțelege modalitatea de așezare a medicamentelor, dar și eliberarea lor (pe tipuri de rețete sau fără acestea).

 

Care sunt competențele pe care urmăriți să le formați și să le dezvoltați participanților la programul de practică?

În cadrul programului de practică ne dorim ca elevii să asimileze aspectele specifice activității de farmacie, îi vom ajuta să-și dezvolte eficiența la locul de muncă, viziunea în procesul de atingere a obiectivelor, orientarea către rezultate, flexibilitatea pentru ca echipa să funcționeze, comunicarea eficientă și dorința de evoluție continuă.

 

̵ Cum procedați în privința evaluării activității lor? Există interes din partea Sensiblu în vederea continuării colaborării cu ei după absolvire?

Evaluarea activității lor are loc în farmacie, coordonată de Farmacistul Manager. Acesta se asigură că practicantul intră în contact cu toate aspectele importante, îi deleagă minime sarcini pe care ulterior le evaluează. Astfel, Sensiblu își manifestă interesul de păstrare a colaborării, încă din perioada de practică a elevilor.

 

̵ Care sunt oportunitățile de carieră la Sensiblu?

În funcție de dorințele elevului, încă de pe băncile școlii, se poate acomoda cu mediul Pharma și tot ce presupune acesta, alăturându-se echipei noastre pe post de operator calculator sau consultant cosmetice. După terminarea școlii, putem continua ceea ce am reușit să construim împreună, însă pe post de asistent de farmacie.

 

̵ Care sunt principalele criterii de selecție la un interviu de recrutare?

Principalele criterii de selecție sunt cunoștințele de farmacologie ce stau la baza activității acestora, inițiativa, dorința de a se dezvolta continuu.

 

Începând din acest an școlar, Sensiblu premiază elevii care se evidențiază prin rezultate

foarte bune atât la școală, cât și în stagiile practice.

̵ Care sunt criteriile de selecție?

Am introdus următoarele criterii: Elevii să fie absolvenți de liceu, cu diplomă de Bacalaureat. Ei trebuie să fie declarați admiși și să frecventeze cursurile la zi ale Școlii „Carol Davila”, calificarea asistent medical de farmacie. Pentru păstrarea statutului de Bursier Sensiblu în anii II, III este necesar ca elevii să obțină la finalul fiecărui an o medie a notelor de minim 8.00. Bursele se acordă o dată pe an, la începutul anului școlar, conform contractului cu Școala Carol Davila.

 

̵ Cum apreciați evoluția pieței de retail a medicamentelor și care sunt tendințele în privința angajării asistenților medicali de farmacie?

Evoluția pieței de retail a medicamentelor este una dinamică și cu un ritm destul de alert, având în vedere dezvoltarea și extinderea continuă a numărului de farmacii. Datorită acestui fapt există o nevoie acută de specialiști, oameni formați în școală care își doresc să evolueze și să participe la evoluția pieței.

 

Sensiblu este parte din grupul farmaceutic A&D Pharma Dr. Max. Dr. Max este principalul lanț de farmacii din Europa Centrală. Alături de Dr. Max, vei fi parte a unui grup de profesioniști, care îmbunătățesc starea de sănătate a pacienților printr-o gamă largă de medicamente și servicii farmaceutice. Totodată, ne asigurăm că angajații noștri au un mediu dinamic în care să performeze și să își dezvolte pasiunea pentru ceea ce fac.

 

Interviu realizat de:

Director Adjunct

Șef Catedră Farmacie

Prof. Anca Celina GRECU

VIITORUL TĂU NE PREOCUPĂ

Spune si altora despre asta, alege platforma!

Afișări articol: 165

Spune si altora despre asta, alege platforma!

Unica școală din România membră European Nuring Module din 1999

Ghidul Școlii – 2022

Portalul Mobilitatii Europene

Alte știri de interes