În acest an școlar, Sensiblu, principalul partener de practică al Școlii Postliceale Sanitare „Carol Davila”, este alături de elevii de la calificarea Asistent Medical de Farmacie prin organizarea de ateliere de lucru pe diferite teme, care au ca scop dezvoltarea abilităților de comunicare. Cele două sesiuni de până acum au abordat comunicarea cu pacientul și interviul de angajare.

 

Vineri, 4 octombrie, elevii din anii I și III, calificarea Asistent Medical de Farmacie, au participat la activitatea cu tema: „Comunicarea cu pacientul”.

În deschidere, doamna director, prof. Aurelia ȘOVA a mulțumit reprezentanților Sensiblu pentru implicarea ȋn pregătirea viitorilor asistenți medicali de farmacie, atât prin stagiul practic, cât și prin organizarea activităților menite să le dezvolte competențele de comunicare și a încurajat elevii să participe deschis la activitățile pe care școala noastră le organizează în sprijinul formării lor.

Pornind de la elementele comunicării: comunicarea verbală, comunicarea paraverbală și comunicarea nonverbală, reprezentanții Sensiblu, Alina HORHOCEA – specialist resurse umane – și Cristina FIȚOIU – consultant resurse umane – le-au oferit elevilor sfaturi despre modul de abordare a pacienților, modul de transmitere a mesajului, precum și despre modalitățile de a trata obiecțiile.

Beneficiile unei bune comunicări cu pacientul sunt de ambele părți, asigurând o complianță mai bună la tratament, un confort psihic sporit pentru pacient și loializarea acestuia.

Toți suntem diferiți și pacienții au nevoi diferite, de aceea sunt necesare tehnici de consiliere diferite. Acest lucru face ca interacțiunea să fie fascinantă și să reprezinte partea provocatoare a profesiei de asistent medical de farmacie.

Activitatea a inclus și jocuri de rol prin care elevii au fost provocați să intre în rolul pacientului și al asistentului medical de farmacie, să pună în aplicare cele învățate, iar la sfârșit s-a analizat modul de comunicare și, în funcție de caz, s-a recomandat schimbarea mesajului sau a comportamentului.

Elevii participanți la activitate au fost foarte deschiși, dornici de a învăța lucruri noi și au înțeles rolul deosebit de important pe care îl are comunicarea în menținerea unei relații fructuoase și de lungă durată cu pacienții.

 

În cadrul celei de-a doua sesiuni, susținută vineri, 18 octombrie, reprezentanții Sensiblu au venit cu o nouă provocare pentru elevii de la calificarea Asistent Medical de Farmacie ȋn cadrul activității: „Inspiră-ți viitorul”. Cu această ocazie, elevii au primit informații despre modul ȋn care să se prezinte la interviul de angajare.

Pornind de la felul ȋn care să se poarte în fața angajatorului și până la întrebările care îi pot fi adresate, cum să se poziționeze față de acestea, care sunt așteptările angajatorului, fiecare elev a aflat lucruri deosebit de utile pentru viitorul său.

În cadrul activității, colaboratorii noștri de la Sensiblu, Alina HORHOCEA, specialist resurse umane, și Cristina FIȚOIU, consultant resurse umane, au pregătit întrebări pentru elevi și au simulat interviul de angajare. De asemenea, elevii au fost încurajați să identifice întrebările pe care și ei le pot adresa angajatorului.

Elevii de la calificarea Asistent Medical de Farmacie, participanți la activitate, au aflat astfel care sunt cele mai căutate abilități de către angajatori: comunicarea, atitudinea pozitivă și motivația interioară, lucrul ȋn echipă, gestionarea timpului și a responsabilităților, rezistența la stres.

Această activitate a fost foarte apreciată de elevi, care au pus multe întrebări și au primit răspunsuri chiar de la specialiștii în resurse umane al renumitului lanț de farmacii din România, Sensiblu.

Prin astfel de întâlniri suntem conectați la cerințele din piața farmaceutică și, împreună cu angajatorul, pregătim la cel mai înalt nivel elevii de la calificarea Asistent Medical de Farmacie.

 

Prof. Anca Celina GRECU

Responsabil Catedra Farmacie

Spune si altora despre asta, alege platforma!

Afișări articol: 88

Spune si altora despre asta, alege platforma!

Unica școală din România membră European Nuring Module din 1999

Ghidul Școlii – 2022

Portalul Mobilitatii Europene

Alte știri de interes