În replică la articolele publicate în presă în ultimele zile cu privire la oferta facultaţilor în sesiunea de toamnă, dorim să vă facem cunoscut că înscrierile continuă în această perioadă şi la şcolile postliceale sanitare, iar pentru o corectă şi nepărtinitoare informare a publicului vă rugăm să acordaţi atenţie în egală măsură şi ofertelor educaţionale ale acestor instituţii de învăţământ.

La Şcoala Postliceală Sanitară „Carol Davila” din Bucureşti se fac înscrieri până joi, 10 septembrie 2015, admiterea realizându-se în baza dosarului şi a susţinerii unui interviu vocaţional. Încă mai sunt 90 locuri libere la toate cele 3 calificări: Asistent Medical Generalist, Asistent Medical de Farmacie şi Asistent Medical de Balneofiziokinetoterapie şi Recuperare.

Considerăm că publicul trebuie informat în egală măsură şi cu privire la ofertele şi oportunităţile de înscriere şi de pregătire pe care le oferă şcolile postliceale, şi nu doar ca opţiune pentru cei care nu au obţinut diploma de Bacalaureat. Analizate în mod obiectiv, programele educaţionale sunt similare cu cele ale facultăţilor şi putem spune că din anumite perspective, avantajele pe care le oferă sunt superioare. Pregătirea pentru profesia de asistent medical, care este una foarte complexă, le oferă elevilor după absolvire mult mai multe şanse de a practica o profesie nobilă şi foarte căutată la ora actuală pe plan european decât oferă pregătirea în cadrul multora dintre facultăţi. În plus faţă de aceste avantaje, elevii şcolilor postliceale au şansa de a participa la fel ca şi studenţii la proiecte de mobilitate cu fonduri europene ERASMUS +. Şcoala Postliceală Sanitară „Carol Davila”, cu o experienţă în educaţie de 26 de ani, este implicată de mai bine de 3 ani în proiecte derulate cu fonduri europene, iar în următorii 2 ani şcolari 2015-2017 un număr de 60 de elevi vor participa la un nou proiect Erasmus+.

De asemenea, toţi elevii Şcolii Postliceale Sanitare „Carol Davila” beneficieză de legitimaţii internaţionale CAROL DAVILA – ISIC, având aceleaşi avantaje ca şi studenţii, pentru obţinerea unor discounturi la producători şi servicii IT, educaţie, restauraţie, hotelărie etc. atât în România cât şi în străinătate.

Şcoala Postliceală Sanitară „Carol Davila” a pus accent întotdeauna pe dezvoltarea competenţelor profesionale şi lingvistice ale elevilor, pentru a le facilita accesul la un job în străinătate sau pentru a forma profesionişti de elită care să lucreze în spitalele din România. Întotdeauna au fost derulate în şcoală programe internaţionale pentru elevi, care să le permită acestora desfăşurarea stagiilor de instruire clinică în spitalele din Europa. Cele mai vechi parteneriate ale şcolii îşi află rădăcinile în programul European Nursing Module (ENM), un alt fel de Erasmus+, dar încheiat între 34 şcoli şi universităţi de nursing, strict pe calificarea asistent medical generalist. Acest program se autofinanţează şi permite elevilor şi studenţilor din 34 şcoli (17 ţări europene) să desfăşoare stagii de instruire clinic timp de două săptămâni. Şcoala Postliceală Sanitară „Carol Davila” este singura şcoală membră ENM care oferă burse pentru studiu internaţional tuturor elevilor participanţi la acest program.

Şi pentru că a fi cel mai bun nu este întotdeauna simplu, şcoala noastră a dorit să le ofere elevilor mai multe oportunităţi de dezvoltare! Vorbim nu doar de alte şcoli partenere care să ofere stagii de insturire clinică, ci efectiv de parteneriate cu  angajatori care să le ofere beneficiarilor, pe lângă stagii de practică, laboratoare moderne, cursuri specializate de limbă străină (engleză, germană), burse de studiu.

 

Şcoala Postliceală Sanitară „Carol Davila” este singura şcoală ce oferă stagii de instruire clinică şi practică internaţionale pentru toate cele 3 calificări. S-au încheiat parteneriate bilaterale cu universităţi şi colegii din Finlanda (pentru elevii de la calificarea BFKT), Germania, Anglia şi Spania (AMG), Bulgaria (AMF).

Spune si altora despre asta, alege platforma!

Afișări articol: 354

Spune si altora despre asta, alege platforma!

Unica școală din România membră European Nuring Module din 1999

Ghidul Școlii – 2022

Portalul Mobilitatii Europene

Alte știri de interes