Porni-vom tineri ca Albastrul imaculatelor seninuri…

main2Un număr de 311 absolvenţi ai Şcolii Postliceale Sanitare „Carol Davila”, calificarea Asistent Medical Generalist, au depus joi, 25 Iulie a.c., Legământul de profesie în cadrul Ceremoniei de Absolvire 2013. Evenimentul a reunit într-o atmosferă emoţionantă peste 450 de participanţi, absolvenţi ai Promoţiei 2013 AMG cât şi elevi ai anilor I şi II de studiu calificarea AMG, premiaţi pentru rezultate şcolare deosebite, alături de profesorii lor şi reprezentanţi ai partenerilor de practică şi ai organizaţiei profesionale Ordinul Asistenţilor Medicali Generalişti, Moaşelor şi Asistenţilor Medicali – OAMGMAMR, Filiala Bucureşti.

Sub bagheta prof. Maria Pârlog, Director de Instruire Clinică şi Coordonator al evenimentului, s-a desfăşurat Ceremonia de premiere a celor mai buni elevi ai anilor I şi II AMG şi Ceremonia de Absolvire a celor 11 clase de anul III, calificarea AMG. A participat ca invitat special actriţa Bianca Brad, fondatoarea Organizaţiei E.M.M.A

Mincu 1În debutul Ceremoniei, Preşedintele Fundaţiei Umaniste Dr. Mioara Mincu, Director General al Şcolii Postliceale Sanitare „Carol Davila”, prof univ dr. Alexandru Ioan Mincu, a prezentat misiunea şcolii. Totodată a prezentat proiectele şi programele de instruire pe care şcoala le dezvoltă împreună cu parteneri din ţară şi din străinătate, care urmăresc creşterea angajabilităţii absolvenţilor şcolii la nivelul forţei de muncă al Europei.

„De 24 de ani suntem un agent, un factor de sănătate al Europei” a spus domnul Alexandru Mincu, precizând faptul că o treime din absolvenţii şcolii lucrează în prezent în spitale, farmacii şi clinici din toată Europa. „Aşa cum am mai afirmat, noi suntem într-un „război” declarat pentru sănătate. Misiunea noastră este să luptăm cu boala dar mai ales să cultivăm dorinţa şi responsabilitatea omului de a-şi păstra sănătatea. Trebuie să devenim conştienţi că linia frontului trebuie mutată în afara graniţelor spitalelor. Să luptăm pentru sănătate în parcuri făcând sport, iubindu-ne aproapele, iubindu-ne copiii, gătind sănătos pentru familia noastră şi mai ales gândind sănătos!

Mincu 2Iubesc ceea ce fac, iubesc această misiune, vă iubesc şi pe voi şi cred că „dacă dragoste nu e, nimic nu e”!

Luptăm ca o echipă, elevi profesori, parteneri de instruire clinică. De 24 de ani suntem sub misiunea şi ocrotirea generalulului Carol Davila, întemeietor de şcoală sanitară, un luptător şi la propriu şi la figurat pentru sănătate, iar de 5 ani de zile suntem sub misiunea şi numai sub umbra doamnei Dr. Mioara Mincu, întemeietoarea acestei şcoli”, a mai spus directorul general al şcolii.

Schimburile de experienţă prin intermediul Modulului European de Nursing, sau a parteneriatelor cu Universitatea Francisco de Vitoria din Madrid şi cu Fundaţia Amiedu din Finlanda, precum şi oportunitatea de efectuare a unor stagii de instruire clinică într-o clinică privată din Cipru, prin intermediul unui proiect finanţat din fonduri europene în cadrul Programului „Leonardo da Vinci”, permit elevilor şcolii de a avea acces la o pregătire de nivel european.

Noi proiecte şi programe

Între proiectele recent lansate ale şcolii se numără înfiinţarea unui Club al Absolvenţilor, a cărui activitate este menită să îi ţină în contact cu şcoala pe elevi chiar şi după absolvire, precum şi programul „Şcoala Tinerelor Talente”, ce vizează formarea din rândul foştilor absolvenţi a tinerilor profesori de instruire clinică pentru învăţământul sanitar.

„Am dori să devenim un centru de excelenţă şi un lider în organizarea educaţiei sanitare dar şi al educaţiei particulare preuniversitare în România. Am generat un nou program în acest sens,  sub conducerea celor două doamne director adjunct nou sosite în echipă: prof. Ştefania Călinescu, Director adj. de Management în Resurse Umane şi prof. Daniela Stoian, Director cu Dezvoltarea Instituţională.

În programul „Şcoala Tinerelor Talente”, cei mai buni absolvenţi ai şcolii sunt invitaţi să se gândească dacă nu vor să devină cadre didactice ale şcolii noastre, sau a altor şcoli. Vom deveni o pepinieră de profesori pentru învăţământul clinic. Un asistent bun are un impact asupra unui număr de pacienţi cu care intră în contact, dar un profesor de asistenţi medicali are un impact multiplicat asupra sănătăţii Europei” a precizat dl. Mincu.

De asemnea, pentru a se pregăti în formarea de educatori pentru sănătate, elevii de anul III sunt invitaţi să devină mentori pentru bobocii care vor intra pe bancile şcolii din toamna acestui an.

Sova AureliaAurelia Şova, Director adj. al Şcolii Postliceale Sanitare „Carol Davila”:

„Vreau să vă muţumesc pentru prezenţa dumneavoastră la acest eveniment şidacă aţi ajuns la final, înseamnă că aţi fost serioşi în activitatea dumneavoastră pe parcursul celor 3 ani. Dovezile sunt multe, întrucât în cei 3 ani aţi obţinut rezultate deosebite. La finalul anului III, mai aveţi încă un hop – Examenul de Absolvire, pentru care vă rog să vă pregăţiţi, să depuneţi efortul necesar pentru a obţine rezultate tot atât de bune”.

 

 

 

 

 

 

 

 

Carmen MaziluCarmen Mazilu, preşedinte OAMGMAMR Filiala Bucureşti

Nu întâmplător îmbrăcată în alb şi albastru, culorile şcolii noastre, doamna Carmen Mazilu, le-a urat absolvenţilor bun venit într-o mare organizaţie profesională ce funcţionează ca o familie.

„OAMGMAMR este acum reprezentată de 120.000 de asistenţi medicali din toată România şi peste 20.000 de asistenţi medicali din Bucureşti. Aşa că le urez viitorilor absolvenţi ai şcolii bun venit într-o mare organizaţie, foarte bine pusă la punct din punct de vedere al regualmenului şi în care veţi beneficia de foarte multă consiliere.

OAMGMAMR va sprijini întotdeauna Şcoala „Carol Davila” pentru că este o şcoală care şi-a dovedit valoarea”, a afirmat doamna Carmen Mazilu.

Mariuca IvanDoamna Măriuca Ivan,  preşedinte al Fundaţiei Crucea Alb-Galbenă din România şi colaborator în instruirea clinică,  fost profesor al şcolii noastre timp de 15 ani şi unul dintre primii colaboratori ai doamnei Mioara Mincu încă din 1990, a făcut un apel călduros către absolvenţi să rămână în ţară să profeseze şi să o facă cu multă iubire şi dăruire.

„Trebuie să putem, dragii mei, să recreem în România ceea ce a însemnat Şcoala românească de medicină, demnitatea halatului alb şi profesia asistentului medical. După festivitatea de astăzi eu cred ca aţi înţeles cu toţii că sunteţi mesagerii unui sistem care va fi mai bun decât s-a întâmplat în ultima perioadă. Vă aştept la Crucea Alb-Galbenă din România, care asigură îngrijiri medicale la domiciliu, pentru a dezvolta împreună sistemul medical din România.”

 

Bianca BradBianca Brad, fondatoarea Organizaţiei E.M.M.A.

Invitat de onoare al evenimentului, actriţa Bianca Brad, a decernat premiile speciale pentru elevii cu rezultate şcolare foarte bune şi implicare deosebită în activităţile Cluburilor de Excelenţă şi ENM sau în alte proiecte ale şcolii. Totodată, în cadrul evenimentului a fost anunţată demararea unei colaborări cu Organizaţia EMMA în sensul susţinerii de către doamna Bianca Brad a unui curs Master Class ce vizează sensibilizarea viitorilor asistenţi medicali în relaţia cu parinţii care îşi pierd copii în timpul naşterii sau la scurt timp după naştere.

LegamantLegământul Asistentului Medical Generalist,

„În numele Vieţii şi al Onoarei,
JUR 
să îmi exercit profesia cu demnitate,
să respect fiinţa umană şi drepturile sale şi să păstrez secretul profesional.
Jur că nu voi îngădui să se interpună între datoria mea şi pacient consideraţii de naţionalitate, rasă, religie, apartenenţă politică sau stare socială.
Voi păstra respectul deplin pentru viaţa umană chiar sub ameninţare şi nu voi utiliza cunoştinţele mele medicale contrar legilor umanităţii.
Fac acest jurământ în mod solemn şi liber!”

 

 

 

 

 

 

Sef promotieMesajul Şefului de Promoţie:

Domnule Director General, Domnilor Profesori, Dragi colegi,

Când am venit la această şcoală nu mi-am propus să fiu şefă de promoţie, dar mi-am propus să învăţ cât mai bine. Am vrut să fiu cât mai bine pregătită într-o profesie atât de frumoasă, dar care necesită nu numai o bună pregătire ci şi multă responsabilitate.

Sunt sigură că mulţi colegi de-ai mei au gândit la fel şi au simţit la fel. Oricare dintre ei este şef de promoţie. Deci consider că vorbesc în numele tuturor celor care au depus eforturi să ajungă buni profesionişti în această nobilă profesie de asistent medical.

Mulţumim şcolii care ne-a pregătit! Mulţumim profesorilor noştri care ne-au fost alături! Mulţumim doamnelor asistente din spitale care, aşa ocupate cum le ştim, şi-au făcut timp de noi pentru a ne învăţa. Fiecare din noi va rămâne legat de şcoala noastră şi de locurile unde am efectuat stagii clinice.

Deşi emoţia ne copleşeşte şi nu putem spune tot ceea ce am dori sau ar trebui spus, privirea noastră vă transmite recunoştinţa din sufletele noastre. Dorim ca în continuare să fim alături de şcoala noastră în toate proiectele pe care şi le-a propus şi, la rândul nostru, să devenim învăţători pentru elevii şcolii.

Vom reveni adesea să ne revedem dirigintele care ne-a povăţuit, profesorii care ne-au înţeles şi ne-au protejat şi … sălile noastre de clasă în care am trăit clipe atât de minunate.

Încă o dată, în numele Promoţiei 2013 de asistenţi medicali generalişti ai Şcolii Postliceale Sanitare „Carol Davila” vă mulţumim.

 

{gallery}ceremoniaabsolvire2013{/gallery}

Spune si altora despre asta, alege platforma!

Afișări articol: 92

Spune si altora despre asta, alege platforma!

Unica școală din România membră European Nuring Module din 1999

Ghidul Școlii – 2022

Portalul Mobilitatii Europene

Alte știri de interes