Școala noastră a făcut un pas esențial spre proiectele de mobilitate internațională.

„Școala Postliceală Sanitară „Carol Davila” a obținut acreditarea Erasmus cu un scor de 72 de puncte, conform datelor publicate pe site-ul Agenției Naționale pentru Programe Comunitare în Domeniul Educației și Formării Profesionale (ANPCDEFP). Acreditarea Erasmus permite organizațiilor candidate să obțină anual acces simplificat la finanțarea proiectelor de mobilitate, acțiunea Cheie 1, în cadrul programului Erasmus Plus 2021 – 2027.

Acreditarea confirmă faptul că instituțiile care aplică pentru această finanțare sunt capabile să implementeze un plan de dezvoltare instituțională strategică pe termen mediu sau lung. Felicitări echipei de proiect! Mult succes colegilor noștri în elaborarea de proiecte de mobilitate în cadrul acțiunii Cheie 1, secțiunea Erasmus Plus Vet, dezvoltare profesională!” – a afirmat prof. Alina Ioniță, responsabil Relații și Proiecte internaționale.

„Școala Postliceală Sanitară „Carol Davila” este o instituție de învățământ europeană în deplinătatea cuvântului.

Fondatoarea școlii, Doamna Dr. Mioara Mincu, a înființat încă din  anul 1995 un laborator de integrare europeană, unde elevii au colaborat cu mari personalități din România și Europa, pentru a defini și contribui la spiritul european din perspectiva românească.

Într-o perioadă în care foarte puține instituții ale statului român, dar și din alte țări europene nu vedeau această necesitate, Școala Postliceală Sanitară „Carol Davila” deschidea drumuri, genera idei în vederea dezvoltării conceptului de Educație pentru Sănătate și a formării Educatorului pentru Sănătatea Europei. Toate acestea luau naștere datorită spiritului vizionar al Doamnei Dr. Mioara Mincu.

În anul 1999, la Trondheim (Norvegia),  Școala Postliceală Sanitară „Carol Davila” devine membră cu drepturi depline a Modulului European de Nursing, o asociație ce reunește cele mai bune instituții de formare a asistenților medicali din Europa. 

Educatorii pentru Sănătate nu pot fi formați la cele mai înalte standarde calitative decât în context european. Unitatea în diversitate este un principiu fundamental și România are  (trebuie să aibă) o contribuție cât mai mare.

Activitatea Școlii Postliceale Sanitare „Carol Davila” se înscrie cu succes în această dimensiune și reprezintă un exemplu bun de urmat în educația preuniversitară.

Toate eforturile sunt pentru a susține pledoaria Educației pentru Sănătate. Un soi de misionariat în care ne sprijinim convingerea că România este țară europeană cu vechime istorică importantă, cu contribuții importante, și care va continua să ființeze multă vreme de acum încolo.

Dacă aveți Vocație, Ambiție, Pasiune și vă considerați capabili să vă pregătiți la cele mai bune standarde internaționale și apoi să practicați performant, cu sfințenie și responsabilitate, această profesie nobilă (și astfel să vă îndepliniți misiunea), vă invităm să vă alăturați poveștii noastre de succes.” – prof. univ. dr. Alexandru Ioan Mincu, președinte al Consiliului de Administrație al Școlii Postliceale Sanitare „Carol Davila”

 

Programul Erasmus + reprezintă cel mai mare proiect de finanţare europeană pentru activităţile educaționale. Erasmus a fost conceput pentru formarea profesională a elevilor, tinerilor, studenţilor şi profesorilor prin diferite activităţi precum job-shadowing, mobilităţi, cursuri teoretice.

Obiectivele proiectului Erasmus sunt: de a sprijini cursanţii în dobândirea de competenţe pentru a-şi îmbunătăți dezvoltarea personală și șansele de angajare pe piața europeană a muncii; de a consolida în mod considerabil competențele lingvistice ale participanților; de a asigura o mai bună recunoaștere a competențelor dobândite în cursul perioadelor de învățare în străinătate.

Şcoala Postliceală Sanitară „Carol Davila” a obţinut trei proiecte cu finanţare europeană: Leonardo da Vinci „Professional skill development of nursing students” (2013), Erasmus+ 2014–1–RO01–KA102–001318 „Performing abilities in European nursing care” (2014) şi Erasmus+ 2015-1-RO01-KA102-0014460 „Professional training for a career in the European Healthcare System” (2015-2017).

Cele mai vechi parteneriate ale școlii își află rădăcinile în programul European Nursing Module (ENM). Școala Postliceală Sanitară „Carol Davila” este membră a Modulului European de Nursing (ENM) din anul 1999. Modulul European de Nursing este o reţea de şcoli şi universităţi din Europa (din ţări precum: Anglia, Danemarca, Suedia, Norvegia, Franţa, Belgia, Spania, Olanda, Elveţia, Serbia etc.), ce are ca activitate principală schimbul de experienţă pentru elevi. În fiecare an şcolar, există trei schimburi de experienţă, în lunile octombrie, martie şi mai. Elevii selectaţi în cadrul acestui proiect îşi aleg şcoala sau universitatea unde, pentru două săptămâni, vor desfăşura stagiul de instruire teoretică și clinică. Pot participa în proiectul ENM, elevii din anii II şi III de studiu, calificarea asistent medical generalist.

Tot în fiecare an şcolar, Şcoala Postliceală Sanitară „Carol Davila” devine la rândul ei gazdă pentru studenții universităţilor membre din ENM. Sub coordonarea profesorilor şcolii şi a elevilor, studenţii veniţi pentru schimbul de experienţă ENM realizează stagii de practică în cele mai bune spitale şi clinici de stat şi particulare din Bucureşti.

Şcoala Postliceală Sanitară „Carol Davila” este o instituţie de învăţământ preuniversitar particular acreditată, fondată în anul 1990 de către Doamna Dr. Mioara Mincu, care pregătește asistenți medicali pentru trei calificări profesionale acreditate: asistent medical generalist, asistent medical de farmacie și asistent medical de balneofiziokinetoterapie și recuperare.

Certificatul de Calificare Profesională Nivel 5, obținut la finalizarea celor 3 ani de studiu, este recunoscut internațional.  

Școala Postliceală Sanitară „Carol Davila” a pus accent întotdeauna pe dezvoltarea competențelor profesionale și lingvistice ale elevilor, pentru a le facilita accesul la un job în străinătate sau pentru a forma profesioniști de elită care să lucreze în spitalele din România. Întotdeauna au fost derulate în școală programe internaționale pentru elevi, care să le permită acestora desfășurarea stagiilor de instruire clinică în spitalele din Europa.

În contextul actual european, schimburile de experienţă şi parteneriatele internaţionale devin o prioritate în formarea profesională a elevului. Şcoala Postliceală Sanitară „Carol Davila” oferă posibilitatea elevilor săi de a se forma la standarde europene, de a-şi dezvolta compenţele profesionale şi lingvistice.

 

prof. Raluca Brad

 

Spune si altora despre asta, alege platforma!

Afișări articol: 312

Spune si altora despre asta, alege platforma!

Unica școală din România membră European Nuring Module din 1999

Ghidul Școlii – 2022

Portalul Mobilitatii Europene

Alte știri de interes