”Dacă aveți vocație, ambiție, pasiune și vă considerați capabili să vă pregătiți la cele mai bune standarde internaționale și apoi să practicați performant cu sfințenie și responsabilitate această profesie nobilă – și astfel să vă îndepliniți misiunea -, vă invităm să vă alăturați poveștii noastre de succes. Numai împreună cu voi o vom putea continua și face și mai frumoasă!
De 26 de ani Școala noastră pregătește Educatori pentru Sănătate și astfel se constituie într-un agent activ pentru Sănătatea Europei”, este mesajul dlui. dr. Alexandru Ioan Mincu, Președintele Consiliului de Administrație al Școlii Postliceale Sanitare ”CAROL DAVILA” (SPSCD).
În acest cadru, liceenii au fost invitați la „Biblioteca vie” pentru ”a răsfoi” câte o „carte” față în față, cartea vie fiind reprezentată de profesorii de nursing din cadrul şcolii. Profesorii au discutat cu elevii în vederea promovării educației pentru sănătate pe diverse teme de interes la vârsta adolescenţei, precum: ”Contraceptie sau avort?”, ”Etnobotanicele – prafuri pentru vise spulberate” sau ”Profilaxia tulburărilor psihice la adolescenți”.
Elevii din licee, însoțiți de profesorii lor, au avut ocazia să participe la activitatea desfășurată de către viitorii asistenți medicali de farmacie în „Laboratorul de frumusețe”.  Aici au fost încântați să descopere tainele profesiei și s-au implicat activ în prepararea unei creme.
Un moment deosebit a fost „Povestea celor 4 terapii”, o scenetă de activități demonstrative referitoare la terapii de recuperare susținută de reprezentații ultimului an la calificarea balneofiziokinetoterapie și recuperare. 
Concursul „Anatomia 3D”, aflat acum la a treia ediție, a reunit un număr de 15 echipe de elevi de la calificarea de asistență medicală generală, în care au propus proiecte originale, utile ca material didactic pe viitor în școală. Munca depusă de concurenți a fost de lungă durată, concursul finalizându-se cu prezentarea proiectului pe echipe.

Următoarea ediție a Zilei Porților Deschise spre Educație pentru Sănătate, la care vă așteptăm, va avea loc pe 20 aprilie, în săptămâna Altfel.

Spune si altora despre asta, alege platforma!

Afișări articol: 129

Spune si altora despre asta, alege platforma!

Unica școală din România membră European Nuring Module din 1999

Ghidul Școlii – 2022

Portalul Mobilitatii Europene

Alte știri de interes