”Și florile au nevoie de iubire” – dr. Mioara Mincu

Dr. Mioara Mincu a menționat în cadrul unui interviu acordat de-a lungul carierei sale deosebite: “și florile au nevoie de iubire”. Afectivitatea, consideră doamna doctor Mincu, are o importanță deosebită în creșterea unui copil, dar și în îngrijirea la vârsta senectuții.

În fiecare an, ziua de naștere a doamnei doctor Mioara Mincu reunește cele trei aniversări: celebrarea doamnei dr. Mioara Mincu, aniversarea școlii Postliceale Sanitare ”Carol Davila” și ziua Fundației Umaniste Dr. Mioara Mincu. Evenimentul a avut loc în data de 10 februarie, la 83 de ani de la nașterea doamnei doctor Mioara Mincu, după 8 ani de la trecerea în neființă, la sediul Fundației din piața Valter Mărăcineanu. Au participat prietenii apropiați ai doamnei doctor Mincu, profesorii și elevii Școlii Postliceale Sanitare ”Carol Davila”.

Întreaga sa lucrare de medic strălucit pusă în slujba ”Educaţiei pentru Sănătate” este continuată acum de fundaţia ce îi poartă numele şi îi duce mai departe visurile.

”Ne dorim să însuflețim și să schimbăm mentalități, să dăm curaj oamenilor să-și modifice obiceiuri de viață instituite poate de-a lungul multor ani, să formăm copii și tineri care apoi să-și influențeze spre schimbare părinții și bunicii. Toate eforturile sunt pentru a susține pledoaria educației pentru sănătate. Un soi de misionariat în care ne sprijinim convingerea că România este țară europeană cu vechime istorică importantă, cu contribuții importante, și care va continua să ființeze multă vreme de acum încolo. Nu ne este indiferentă starea de sănătate individuală sau a societății în care copiii noștri vor crește și se vor forma. Nu trebuie să ne gonim talentele, vârfurile și oamenii capabili. Vrem ca oamenii să poată avea alternative de informare și dezvoltare personală continuă”, Alexandru Mincu, Președinte Consiliu Director al Fundației Umaniste dr. Mioara Mincu.

La mijloc de februarie m-am bucurat să regăsesc familia Carol Davila reunită pentru resuscitarea tradiției generată de incomparabila doamnă doctor Mioara Mincu. Apreciez că avem nobila datorie să punem în practică și să dezvoltăm generoasa și proteica sa succesiune”, a menționat dl. Conf. Univ. Dr. Gheorghe Felea.

”După un an am avut fericirea să fiu din nou alături de școală, de cei prezenți ”acum”, dar, mai ales, de cei dispăruți. Mi-au fost dragi, am petrecut ani mulți în prezența, sub direcția și alături de cea mai importantă, dar și cea mai dragă ființă din această școală, pe care chiar și împotriva anilor ce trec atât de repede, nu o pot uita și o iubesc”, doamna Sanda Spătaru.

”Doamna doctor Mioara Mincu ne-a lăsat cel mai frumos testament pe care trebuie să-l respectăm: o familie unită a celor care slujesc oamenii, o fire deschisă tuturor celor ce au nevoie de ajutor. Moral îi suntem datori cu continuarea proiectelor-viziuni ale celei care a fost Mioara Mincu – doctor de suflete, dăltuitor de soară”, doamna Crina Decuseară Bocșan, președinta Fundației Iulia Hașdeu.

”Îmi este dor de marea Doamnă a nursingului românesc. V-am iubit, Doamna noastră și vă voi iubi până la sfârșit”, doamna Măriuca Ivan, președinta Asociației Crucea Alb-Galbenă.

”Am un secret: cei din jurul meu nu știu că Mioara Mincu e aici, acum”, doamna prof. univ. dr. Luminița Ghivirigă, care a susținut un curs practic pentru profesorii și elevii școlii, punând în valoare relația dintre profesor și elev.

Actrița Ileana Stana Ionescu, prezentă prin tradiție la eveniment, a dedicat piesa din seara zilei de 10 februarie doamnei doctor Mioara Mincu. Spectacolul a avut loc la Teatrul Național București, unde doamna Stana Ionescu joacă de peste 30 de ani.

”Memoria doamnei doctor Mioara Mincu este luminoasă și ne determină să ne angrenăm în actul de educație, să dăruim ceea ce am reușit să adunăm în materie de experiență și să predăm mai departe ștafeta dragostei de oameni. Vă mulțumim, doamnă doctor Mincu!”, doamna Anca Duca, Vicepreședinte Fundația Umanistă dr. Mioara Mincu.

”Ne-am regăsit într-un moment al confluenței dintre trecut, prezent și viitor. Trecut – marcat de doamna dr. Mioara Mincu, care a avut un vis și a luptat să-l împlinească: A creat Școala Postliceală Sanitară ”Caral Davila”. Prezentul suntem noi – școală, profesori, elevi – și este datorat punții create între trecut și prezent de către fiul domniei sale, Alexandru Ioan Mincu. Acum, în prezent, misiunea dânsului este de a duce mai departe acest vis prin crearea unui pod trainic pentru un viitor mai bun.

Iar ori de câte ori ne-a fost mai greu ca și echipă, ne-a amintit că doamnei doctor Mioara Mincu i-a fost greu, dar nu a renunțat, a crezut cu tărie și a realizat viziunea sa. Ceea ce ne întărește și pe noi și ne dă putere să continuăm”, doamna director prof. Daniela Stoian.

Despre Fundația Umanistă Dr. Mioara Mincu

Fundația Umanistă dr.Mioara Mincu are rolul de a duce mai departe visul despre “Educația pentru Sănătate”. Proiectul principal al fundației este Școala Sanitară Postliceală Carol Davila.

Despre Școala Postliceală Sanitară „Carol Davila”

Școala Postliceală Sanitară „Carol Davila” este cea mai mare instituție de învățământ preuniversitar sanitar particular din România, care pregăteşte, încă din 1990, asistenţi medicali. Școala oferă trei calificări cu acreditare ARACIP: asistent medical generalist, asistent medical de farmacie și asistent medical de balneofiziokinetoterapie și recuperare.

{gallery}stories/2016/26aniactivitate{/gallery}

Spune si altora despre asta, alege platforma!

Afișări articol: 109

Spune si altora despre asta, alege platforma!

Unica școală din România membră European Nuring Module din 1999

Ghidul Școlii – 2022

Portalul Mobilitatii Europene

Alte știri de interes