An de an, luna septembrie deschide un nou început, o nouă filă în cartea cunoașterii pentru fiecare elev.

Odată cu sosirea toamnei, începe și un nou an şcolar plin de aşteptări la Şcoala Gimnazială „Dr. Mioara Mincu” din Conteşti, județul Dâmboviţa.

Bobocii aflaţi la început de drum, cu cele mai mari emoţii, dar şi ceilalţi elevi şi profesori au trecut pragul locului pe care îl vor numi „acasă”.

Echipele Școlii Postliceale Sanitare „Carol Davila” și ale Liceului Teoretic „Dr. Mioara Mincu”, sub egida Fundației Umaniste „Dr. Mioara Mincu”, au participat la deschiderea noului an școlar în satul în care Doamna Dr. Mioara Mincu și-a început călătoria pe acest pământ și pe care nu l-a uitat niciodată.

Deschiderea școlii a fost un prilej de a ne întâlni și de a cunoaște mai bine elevii cu care vom porni noi proiecte.

Elevii noștri le-au oferit copiilor din Conțești  rechizite, dulciuri și cărți. De asemenea, le-au împărtășit din experiențele lor și le-au deschis porți spre viitor prin orientarea școlară.

La fel ca în fiecare an, școala noastră sprijină visurile acestor copii prin parteneriatul pe care l-a dezvoltat de mai mulți ani cu Şcoala Gimnazială „Dr. Mioara Mincu”.

Ne-am încărcat din energia copiilor, dar și a locului. În mijlocul echipei a fost domnul prof. univ. dr. Alexandru Ioan Mincu, Director General, Preşedinte al Consiliului de Administrație al Școlii Postliceale Sanitare „Carol Davila” și Liceului Teoretic „Dr. Mioara Mincu”, dar și copilul care și-a trăit anii frumoși ai copilăriei pe ulițele satului Conțești.

A fost o întâlnire între copiii mari și mici, în care s-a transmis experiență și am preluat energie, prospețime, seninătate din zâmbetele copiilor, din bucuria, îndrăzneala și din inocența atât de valoroasă a copilăriei.

Înțelepciunea bunicii (Buni – Doamna Elena Slăniceanu, mama Doamnei dr. Mioara Mincu), generozitatea și dragostea mamei pentru conțeșteni, puterea de a dărui spre a dăinui, mai ales în domeniul acesta atât de frumos al educației, s-au transmis nu doar celor din familie, dar și nouă, celor din echipa Fundației care continuă misiunea Doamnei dr. Mioara Mincu.

Așa cum spunea doamna prof. Cristina Costache, „la Conțești ne simțim acasă”.

„Energia acestui loc în care am crescut, și unde toți cei trei copii ai mei au învățat primii pași, mă face să mă întorc mereu aici cu multă bucurie. Îmi doresc să deschidem un nou liceu particular în Conțești, unde copiii să învețe științele prin observare și experimentare, prin conectare directă cu natura. Copiii crescuți la țară sunt sănătoși, viguroși, simt gustul și tăria libertății. Îmi mai doresc să creștem generațiile de acum ale Liceului Teoretic „Dr. Mioara Mincu” și ale Școlii Postliceale Sanitare „Carol Davila” pentru a deveni profesorii și managerii acestui nou proiect educațional” – a spus domnul prof. univ. dr. Alexandru Ioan Mincu.

Parteneriatul public – privat, menit să genereze schimbări pozitive în învățământul din mediul rural, semnat între școala noastră și Școala Gimnazială „Dr. Mioara Mincu” din Conțești continuă şi pe parcursul anului școlar 2022 – 2023, colaborarea dintre cele două instituții partenere fiind o onoare şi o datorie de suflet. Doamna  Dr. Mioara Mincu, fondatoarea Școlii Postliceale Sanitare „Carol Davila”, şi-a legat întreaga sa viaţă, atât personală, cât şi profesională, de comuna Conţeşti, ca o adevărată fiică a acestui sat.

VIDEO: https://www.youtube.com/watch?v=Y_jJRc91FZ4https://www.youtube.com/shorts/Q64AJR0xZ08

 

 

 

Ramona Bandrabur

prof. Raluca Brad

Spune si altora despre asta, alege platforma!

Afișări articol: 316

Spune si altora despre asta, alege platforma!

Unica școală din România membră European Nuring Module din 1999

Ghidul Școlii – 2022

Portalul Mobilitatii Europene

Alte știri de interes