Echipele Școlii Postliceale Sanitare „Carol Davila” și ale Liceului Teoretic „Dr. Mioara Mincu” au fost din nou alături de elevii și cadrele didactice ale Școlii Gimnaziale „Dr. Mioara Mincu” din Conțești (jud. Dâmbovița), satul în care Doamna Dr. Mioara Mincu și-a început călătoria pe acest pământ.

Cu prilejul începerii noului an școlar, am fost acolo pentru a transmite toate gȃndurile bune şi toată susţinerea noastră faţă de elevii şi cadrele didactice ale acestei şcoli. 

Parteneriatul public – privat, menit să genereze schimbări pozitive în învățământul din mediul rural, derulat cu Școala Gimnazială „Dr. Mioara Mincu” din Conțești, continuă şi pe parcursul anului școlar 2023 – 2024, colaborarea cu această instituție de învățământ fiind o onoare şi o datorie de suflet. Ca fiică a satului, Doamna  Dr. Mioara Mincu, fondatoarea Școlii Postliceale Sanitare „Carol Davila” şi-a legat întreaga sa viaţă, atât personală, cât şi profesională, de comuna Conţeşti.

prof. Raluca Brad

Miercuri, 13 septembrie 2023, o zi care pentru mulți poate aduce gânduri de ghinion, dar pentru noi, comunitatea Școlii Gimnaziale „Dr. Mioara Mincu” din Conțești, Dâmbovița a fost o zi cu împliniri și bucurii, a fost o zi a revederii cu oameni dragi sufletului nostru, oameni care urmează o tradiție de ani.

Ca de fiecare dată, ne-am bucurat de prezența reprezentanților Fundației Umaniste „Dr. Mioara Mincu”, ai Școlii Postliceale Sanitare „Carol Davila” – doamna director adjunct – prof. dr. Andreea Csolti, doamnele prof. Cristina Costache și prof. Anca Mihai și ai Liceului Teoretic „Dr. Mioara Mincu” – doamna director – prof. Anca Grecu și doamna director adjunct – prof. Ioana Rădulescu. Au fost însoțite de elevi ai Liceului Teoretic „Dr. Mioara Mincu” și ai Școlii Postliceale Sanitare „Carol Davila” din București. Ne-a onorat cu prezența domniei sale și domnul prof. univ. dr. Alexandru Ioan Mincu – președintele Complexului Educațional „Dr. Mioara Mincu” și al Fundației Umaniste „Dr. Mioara Mincu”.

Prin grija domnului președinte, elevii școlii noastre au primit, ca de fiecare dată, mici daruri din partea acestuia, continuând astfel tradiția de a sprijini educația.

Elevii liceului și ai școlii postliceale sanitare le-au împărtășit elevilor școlii noastre din experiențele lor și le-au deschis porți spre viitor prin orientare școlară. Se crează astfel un pod de cunoaștere între generații, în care elevii ,,mici” primesc îndrumare prețioasă de la elevii ,,mai mari”.

Dar, poate cel mai emoționant moment a fost întâlnirea cu Sufletul echipei, domnul Alexandru Ioan Mincu, în același timp Președinte, Director General, Profesor Universitar Doctor,  redevenit elevul care cu ani în urmă învăța în școala noastră. A pășit pe urmele amintirilor alături de elevii școlii. A fost o întâlnire între trecut și viitor, o întâlnire plină de nostalgie și dulci amintiri. Cu generozitatea caracteristică, domnul Alexandru Ioan Mincu a anunțat acordarea a două burse integrale pentru absolvenții clasei a VIII-a din școala noastră pentru a studia la Liceului Teoretic „Dr. Mioara Mincu”. Încă o dovadă a angajamentului său profund față de educație și față de școala care poartă numele mamei domniei sale.

A fost o întâlnire în care am redevenit cu toții copii, în care s-a transmis experiență, în care zâmbetele copiilor ne-au încărcat cu energie, prospețime, seninătate, aducându-ne în minunata lume a copilăriei, în care educația și învățarea sunt comori neprețuite.

,,Un gând de recunoștință pentru toți cei care au făcut această festivitate de deschidere posibilă și pentru comunitatea noastră de elevi, profesori și părinți care creează împreună un mediu sănătos și echilibrat pentru dezvoltarea și învățarea continuă. Să avem un an școlar bogat în provocări și realizări, să prețuim fiecare clipă și să continuăm să construim legături puternice între generații prin educație. Să avem un an școlar în iubire și cu iubire!” – Ioana Rădulescu, director adjunct, Liceul Teoretic „Dr. Mioara Mincu”

 

 prof. Alina Radu, Școala Gimnazială „Dr. Mioara Mincu” Conțești, jud. Dâmbovița

 

 

Spune si altora despre asta, alege platforma!

Afișări articol: 704

Spune si altora despre asta, alege platforma!

Unica școală din România membră European Nuring Module din 1999

Ghidul Școlii – 2022

Portalul Mobilitatii Europene

Alte știri de interes