Adevărul a publicat recent un articol despre situația admiterii la Școala Postliceală Sanitară ”Carol Davila”:

La Şcoala Postliceală Sanitară „Carol Davila” din Bucureşti încă mai sunt disponibile peste 370 de locuri la cele trei calificări disponibile de asistenţi medicali. Selecţia se face în baza unui interviu vocaţional, iar Bacalaureatul nu este necesar la înscriere, deşi elevii sunt meditaţi la materii gratuit de profesori, dacă vor să susţină acest examen în toamnă. Taxa de înscriere este de 2.800 de lei.

Înscrierile la Şcoala Postliceală Sanitară ”Carol Davila” au început încă din luna ianuarie, însă circa 50% din numărul iniţial de locuri au fost deja ocupate. Numărul de locuri disponibile pentru fiecare dintre cele trei calificări sunt: 

  • 255 de locuri pentru asistent medical generalist;
  • 53 de locuri pentru asistent medical de farmacie;
  • 64 de locuri pentru asistent medical de balneofiziokinetoterapie şi recuperare.

Candidaţii pot opta pentru programul de dimineaţă sau după-amiază. Programul pentru înscrieri este în fiecare zi lucrătoare a săptămânii, iar selecţia candidaţilor se face în zilele de marţi şi de joi ale fiecărei săptămâni. Interviul vocaţional se bazează pe următoarele criterii (pentru toate calificările):

– aptitudini specifice  calificării profesionale pentru care optează;

– originalitatea, inovaţia, creativitatea, coerenţa exprimării;

– motivaţia de a urma profesia de asistent medical;

– disponibilitatea de a studia şi de a se implica în activităţile propuse de către Şcoala Postliceală Sanitară “Carol Davila” ;

– motivaţia alegerii Şcolii Postliceale Sanitare “Carol Davila”;

– interesul pentru domeniul sănătăţii şi abilităţile de comunicare, de relaţionare şi empatie cu persoana aflată în suferinţă;

– echilibrul emoţional şi gestionarea emoţiilor;

– capacitatea de a înţelege contextul profesional al următorilor trei ani de studiu;

– comunicare verbală şi nonverbală, adecvată situaţiei de interviu; – comportament adecvat în situaţii dificile.

Certificatul este recunoscut internaţional, iar elevii şcolii se obişnuiesc din timpul şcolii cu ceea ce ce înseamnă să profesezi peste hotarele ţării. Astfel, prin parteneriatul European Nursing Module, prin parteneriatele bilaterale, cât şi prin proiectele Leonardo, Erasmus şi Erasmus+, elevii selectaţi îşi desfăşoară stagiul clinic de 2 sau 3 săptămâni în clinici mari din ţările Europei.  În anul şcolar 2015-2016 un număr de 32 de elevi au participat la stagiul de practică de câte 3 săptămâni în Germania sau Grecia prin proiectul Erasmus+ 2015-RO01-KA102-014460, Professional training for a Career in the European Healthcare System.

Citeste mai mult pe: adev.ro/oa96sq

Spune si altora despre asta, alege platforma!

Afișări articol: 156

Spune si altora despre asta, alege platforma!

Unica școală din România membră European Nuring Module din 1999

Ghidul Școlii – 2022

Portalul Mobilitatii Europene

Alte știri de interes