Astăzi, 8 mai 2023, a avut loc deschiderea schimbului European Nursing Module (ENM) din luna mai, al treilea din acest an școlar.

În cadrul Școlii Postliceale Sanitare „Carol Davila” din București au venit pentru 2 săptămâni 7 studenți din Belgia și Spania:

  • Mintiens Kelsey, AP University College, Antwerp, Belgium
  • Peeters Zita, AP University College, Antwerp, Belgium
  • Vercammen Sam, AP University College, Antwerp, Belgium
  • Marquinez Vizcarra Alejandro, Escuela Universitaria de Enfermería de Vitoria-Gasteiz, Vitoria, Spain
  • García Barcia Oier, Escuela Universitaria de Enfermería de Vitoria-Gasteiz, Vitoria, Spain
  • Ugarte Ibañez, Idoia, Escuela Universitaria de Enfermería de Vitoria-Gasteiz, Vitoria, Spain
  • Mendiguren Zubielqui, Noor, Escuela Universitaria de Enfermería de Vitoria-Gasteiz, Vitoria, Spain

În cadrul deschiderii, elevilor străini le-au fost adresate cuvinte de bun venit de către reprezentanții conducerii școlii, au fost prezentate mai multe informații despre modul de organizare al școlii, al sistemului de sănătate din țara noastră, dar și mai multe informații despre România și obiectivele turistice din București și din țară care pot fi vizitate.

În următoarele două zile, cei 7 studenți din cadrul schimbului vor merge la Institutul Național pentru Sănătatea Mamei și Copilului „Alessandrescu – Rusescu”. Joi, 11 mai, vor participa la Simpozionul Internațional „Dr. Mioara Mincu – Tradițional și Modern în Medicină și Farmacie”, iar vineri va avea loc sesiunea de reflecție.

În cea de-a doua săptămână a schimbului, cei 7 studenți vor merge la Institutul Național de Boli Infecțioase „Prof. Dr. Matei Balș” și la Spitalul Clinic Colentina, urmând ca vineri, 19 mai, să aibă loc diseminarea schimbului de experiență. În cadrul ultimei întâlniri va fi prezentată  o comparație între sistemul de sănătate din România și sistemele de sănătate din Spania și Belgia, asemănările și deosebirile, activitatea zilnică a asistentului medical, autonomia asistentului medical în diferitele sisteme medicale, ierarhia comunicării profesionale în spital și alte aspecte surprinse de aceștia pe parcursul stagiului.

Pe parcursul celor 2 săptămâni de schimb european, oaspeții din Belgia și Spania vor fi însoțiți de elevii școlii noastre, atât în cadrul stagiilor clinice din spitale, cât și în activitățile și vizitele culturale desfășurate.

 

Prof. Dr. Andreea Csolti

Responsabil Relații și Proiecte internaționale, Coordonator European Nursing Module

 

Spune si altora despre asta, alege platforma!

Afișări articol: 323

Spune si altora despre asta, alege platforma!

Unica școală din România membră European Nuring Module din 1999

Ghidul Școlii – 2022

Portalul Mobilitatii Europene

Alte știri de interes