Întâlnirea cu cei 6 studenți străini sosiți din Olanda, Elveția, Danemarca și Spania, participanți la primul schimb de experiență EUROPEAN NURSING MODULE (ENM) din acest an școlar, a avut loc luni – 10 octombrie 2022.

Au fost prezente la eveniment, doamna prof. Aurelia Șova – director al școlii noastre; prof. dr. Andreea Csolti – responsabil Relații și Proiecte internaționale, coordonator European Nursing Module (ENM); prof. Sorina Negrei – director adjunct, coordonator Proiecte și Programe școlare și extrașcolare; prof. Mioara Marcu – șef Catedra Nursing și Științe; prof. Natalia Chitic – responsabil Învățământ Clinic, dar și alte cadre didactice și elevi ai școlii noastre.

Imaginile și informațiile despre țara noastră le-au stârnit curiozitatea și în același timp dorința de a vizita cât mai multe locuri, iar prezentările susținute de prof. Alina Ioniță, prof. Mara Tămaș și elevul Iulian Bordianu (clasa 2 B AMG) le-au oferit o imagine de ansamblu asupra sistemului de sănătate românesc și detalii despre școala noastră.

Oaspeții noștri au aflat detalii despre programul din următoarele două săptămâni, ce va cuprinde: un program de instruire practică în Spitalul Universitar de Urgenţă Militar Central „Dr. Carol Davila”, Institutul Național pentru Sănătatea Mamei și Copilului „Alessandrescu Rusescu” – Maternitatea Polizu și Spitalul Medicover, alături de elevi ai școlii și sub coordonarea doamnelor prof. Natalia Chitic și prof. Anca Mihai.

De asemenea, vor avea ocazia să cunoască tradițiile și cultura noastră printr-un program ce va include vizite la obiective turistice: Palatul Parlamentului, Muzeul Satului, Centrul istoric al Bucureștiului.

Prin acest program se dorește realizarea obiectivelor ENM ce vizează sesizarea diferențelor referitoare la sistemele sanitare, dezvoltarea abilităților de comunicare și relaționare, dezvoltarea conceptului de multiculturalitate.

 Studenții străini au primit primele daruri din partea noastră, dar și uniforma și materiale cu însemnele școlii.

 Întrebați despre așteptările pe care le au de la acest schimb de experiență, răspunsurile generale au fost:

 „Sunt interesat de diferențele dintre sistemul de sănătate din România și cel din țara mea. România a fost prima mea alegere pentru acest schimb!”

 „Doresc să aflu mai multe despre România, să cunosc oameni noi, să interacționăm.”

„Este o țară diferită de Spania, aveți tradiții interesante și cu siguranță voi avea multe de văzut.”

„Este o oportunitate să descopăr o altă țară. Consider că este o șansă să fiu aici, să interacționez cu oameni diferiți. Va fi o experiență inedită și abia aștept să aflu mai multe!”

Cu această ocazie s-a realizat un prim contact al elevilor noștri cu studenții străini. S-au stabilit legături și s-au descoperit afinități.

A fost o primă întâlnire plină de zâmbete, dorință de cunoaștere, s-au schimbat impresii, informații și am avut o nouă confirmare că nursingul este un limbaj comun.

 

prof. Raluca Brad

 

Spune si altora despre asta, alege platforma!

Afișări articol: 281

Spune si altora despre asta, alege platforma!

Unica școală din România membră European Nuring Module din 1999

Ghidul Școlii – 2022

Portalul Mobilitatii Europene

Alte știri de interes